Vantaalla sairaalassa ruumiita syönyt kissa oli riutunut ja hylätty – "Eikä häntä kukaan kaivannut kotiin"

Tässä kuussa Vantaan Katriinan sairaalaan livahti kissa, joka söi sairaalassa säilytettyjä vainajia. 

Vainajat olivat sairaalan mukaan "tilapäisessä vainajansäilytysratkaisussa". Normaalissa säilytystilassa kissan pääsy tiloihin ei olisi hyvinvointialueen mukaan voinut tapahtua.

MTV Uutiset kertoi aiemmin, että kissa oli syönyt vainajia. Poliisi vahvisti, että ruumiissa oli vaurioita. Katriinan sairaalasta ei kommentoida, kuinka montaa vainajaa eläin oli syönyt.

– Omaiset ovat tietoisia, heidät on kontaktoitu, terveydenhuollon palvelujen toimialajohtaja Kati Liukko Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelta kertoo MTV Uutisille.

Kissa söi osia ruumiista sairaalassa Vantaalla 0:34
Vainajien säilytystiloihin päässyt kissa kajosi tiloissa säilytettyihin vainajiin Katriinan sairaalassa. Videolla kerrotaan, millaiseen tilaan kissa oli päässyt.

Kissa oli riutunut

Katriinan sairaalasta kerrotaan, että kyseessä oli ulkona vapaana liikkunut kissa, jolla ei ollut kytköksiä sairaalaan tai sen työntekijöihin. Kiinni saamisen jälkeen kissa oli toimitettu löytöeläintalolle.

– Eikä häntä kukaan kaivannut kotiin. Hylätty oli – kuten riutuneesta kunnostakin oli pääteltävissä, Mari Aro Viikin löytöeläintalosta kertoo.

Tapausta tutkiva poliisi ei kommentoinut tapausta MTV Uutisille tarkemmin. Tapauksen tutkinnanjohtaja kertoi, että poliisi tiedottaa asiasta, jos jotain tiedotettavaa selviää.

Millainen kohtalo odottaa hylättyä kissaa? 8:32
Millainen kohtalo odottaa hylättyä kissaa? Haastattelussa SEY:n toiminnanjohtaja Kati White.

Lue myös:

    Uusimmat