MTV:n tiedot: Kissa söi osia ruumiista sairaalassa Vantaalla – "Olemme todella pahoillamme"

Vainajien säilytystiloihin päässyt kissa kajosi tiloissa säilytettyihin vainajiin Katriinan sairaalassa Vantaalla. MTV Uutisten tietojen mukaan kissa oli syönyt osia vainajan tai vainajien ruumiista.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tiedotteen mukaan kissa pääsi Katriinan sairaalan väliaikaisiin tiloihin, joissa säilytetään vainajia. Tilassa toimii hyvinvointialueen mukaan useita hautausurakoitsijoita.

Terveydenhuollon palvelujen toimialajohtaja Kati Liukko kertoo MTV Uutisille, että hyvinvointialue on ollut vainajien omaisiin yhteydessä. Hän kerto hyvinvointialueen olevan todella pahoillaan tapahtuneesta.

– Olemme jo kesällä tilanneet varsinaista vainajien säilytystilaa kiinteistöön, kun on todettu, että kapasiteettia tarvitaan, mutta toimitusajat ovat todella pitkät. Vasta ensi viikolla saisimme uudet tilat käyttöön.

Liukolla ei ole tarkempaa tietoa siitä, milloin tai miten kissa on päässyt livahtamaan vainajien säilytystilaan. Hänen mukaansa poliisi selvittää asiaa parhaillaan.

– Se on tila, jossa on yksi ovi. Siellä käy useita hautausurakoitsijoita edes takaisin. Kuljettavat vainajia sinne ja pois sieltä. En tiedä sitten. Minulla ei ole tarkempaa tietoa, Liukko sanoo.

Liukon mukaan asia tuli sairaalan tietoon viime viikolla, kun tilassa käynyt henkilö ilmoitti asiasta. Vainajien omaisia tiedotettiin Liukon mukaan heti.

Liukko ei kommentoi sitä, millä tavalla kissa kajosi vainajiin. 

MTV Uutisten tietojen mukaan kissa on syönyt osia yhdestä tai useammasta ruumiista. 

Itä-Uudenmaan poliisista kerrotaan MTV:lle, että poliisi tutkii tapausta.

Voin vahvistaa, että Itä-Uudenmaan poliisilla on tutkinnassa tapaus, jossa Katriinan sairaalan vainajien säilytystiloissa olleissa vainajissa on havaittu vaurioita, tutkinnanjohtaja Krista Vallila toteaa poliisilaitoksen viestinnän välittämässä viestissä.

– Asian tutkinta on kesken. Harkitsemme tutkinnan valmistuttua, onko asiasta tarpeen tiedottaa, poliisi kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat