Vantaalaisperheen koronatuska: Kaikki lapset vuoron perään karanteenissa – "Rajoituksia on purettu, vaikka tartuntojen määrä on kasvanut"

Vantaalaiskouluissa koronakaranteeniin joutuneiden määrä on kasvanut jo yli 1000:een – vantaalaisäiti: Kaikki lapset vuoron perään karanteenissa 6:46
Hyytiän perhe on viettänyt alkuvuoden enemmän tai vähemmän koronakaranteenissa – Vantaan apulaiskaupunginjohtaja kommentoi Vantaan koronatilannetta

Vantaalaisen Hyytiän perheen vuosi 2021 ehti jo alkaa hyvin. Perheen kolme alakouluikäistä aloittivat kevätlukukauden ja ehtivät olla koulussa pari viikkoa. Ensimmäiset koronakaranteenikäskyt tulivat Hiekkaharjun koulusta, jossa perheen lapset käyvät toista, neljättä ja kuudetta luokkaa.

Kun perheen kuopus ja keskimmäinen lapsi vapautuivat karanteenista, he ehtivät olla vajaa viikon koulussa, ja esikoinen määrättiiin karanteeniin.

– Kevät on nyt näyttänyt, että koronavirus yleistyy myös kouluissa, perheen äiti Katri Hyytiä toteaa. 

Vantaalla tällä hetkellä noin tuhat oppilasta ja henkilökunnan jäsentä on asetettu karanteeniin.

Kaupungin kouluissa on myös muuntovirusepäilyjä. Varhaiskasvatuksen puolella karanteenissa on noin 200 henkilöä.

Yksittäisen lapsen karanteeni vaikuttaa koko perheen elämään. 

– Emme voi käydä missään yhdessä, vaan koko perhe on sidottuna kotipiiriin. 

Lapsilla on myös kova huoli koulukavereistaan, ja vanhempien tehtäväksi on jäänyt rauhoittelu. 

Jäljitysten ruuhkautuminen näkyy

Koulu on Katri Hyytiän mukaan hoitanut etäopetuksen ja tiedotuksen mallikkaasti. Sen sijaan Vantaan kaupungilla on ollut parantamisen varaa.

– Rajoituksia on osaltaan purettu, vaikka oli tiedossa, että kouluissa tartuntojen määrä on kasvanut. Tartunnan jäljitysten ruuhkautuminen näkyy myös. Viimeisintä karanteenipäätöstä saimme odottaa paljon pidempään kuin ensimmäisten karanteenien kohdalla. Aivan ei ole pysytty perässä siinä, miten pystytään vastaamaan tartuntojen kasvuun.  

Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimialan apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö myöntää, että koronajäljitykset ovat ruuhkautuneet.

– Meillä taitaa tällä hetkellä olla yli 150 tartuntaa kontaktoimatta ja sitä kautta heidän altistamansa löytämättä. Hankimme jäljittäjiä lisää yksityiseltä sektorilta, hän lupaa.  

Katso Katri Hyytiän haastattelu ylläolevalta videolta. Katso videolta myös, miten Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö kommentoi Vantaan tilannetta.

Lue myös:

    Uusimmat