Vantaalainen Päivi teki ällistyttävän löydön keittiön kaappien alta: Sokkeli tursusi rakennusjätettä – "Jos olisin rakentaja, hävettäisi"

0:21
Video: Keittön kaapin sokkelista löytyi jäteyllätys

Vantaalaiskodin keittiön kaappien alta löytynyt sekalainen rakennusjäte on herättänyt ihmetystä Facebookin keskusteluryhmässä.

Pahvilaatikkokaupalla rakennusjätettä oli piilossa vantaalaisen Päivin keittiön kaappien alla. Sahanjauhon sekainen rojukasa löytyi sokkelista vastikään tehdyn keittiöremontin yhteydessä.

– Oli se aikamoinen järkytys, mitä keittiöstämme paljastui 20 vuoden talossa asumisen jälkeen, Päivi toteaa MTV Uutisten haasattelussa.

Sokkeleihin kätketyn jätteen seasta löytyi Päivin mukaan muun muassa laudan- ja putkenpätkiä, muovia ja erilaisia purtiloita.

– Mitähän nuo purkit ovat, uretaania? Yhdessä purkissa oli vielä jotain vaahtoa sisälläkin, Päivi kuvailee.

"Onneksi sinne ei ollut päässyt vettä"

Sotku oli kaikeksi onneksi kuivaa, eikä se ollut houkutellut keittiöön kutsumattomia asukkaita.

– Onneksi sinne ei ollut päässyt vettä. Sitten olisi voinut tulla jotain haju- tai homehaittojakin. Ja olisi sinne voinut pesiä ötököitäkin. Ainut ongelma meillä ovat muurahaiset, mutta eivät ne varmastikaan siellä ole asuneet.

"Jos olisin rakentaja, hävettäisi"

Päivi ihmettelee, miten ammattimies on voinut jättää moisen sotkun kaappien kätköihin.

– Keittiön kaapit eivät ole ikuisia, ja jossain vaiheessa sotku väkisinkin paljastuu ja tulee jonkun siivottavaksi. Tämän talon on rakentanut pieni rakennusliike vuonna 1995.

– Ajattelen niin, että jos olisin itse rakentaja, suorastaan hävettäisi ajatus siitä, että joku ne roskat sieltä joskus löytää.

Päivi miettii myös sitä, mitä muuta talon uumenista voi vielä löytyä.

– Meillä on 14 alkuperäistä vaatekomeroa ja mietin vain, mitä sieltä paljastuu.

"Yleinen käytäntö"

Päivin sokkelilöytö on herättänyt paljon kommentteja vantaalaisessa Facebook-ryhmässä. Ilmiö ei ole keskustelun perusteella niin harvinainen kuin luulisi.

– Ihmiset ovat kertoneet löytäneensä sokkeleista vaikka mitä, muun muassa juuriharjoja, kaljapulloja ja vahakankaita.

– Monet sanovat, että romun piilottaminen sokkeleihin on ollut ihan yleinen käytäntö esimerkiksi 50-luvulla. Itse ymmärtäisin vielä sen, jos roskat olisivat jossain talon alla ulkona, mutta että asunnossa sisällä – se tuntuu hurjalta, Päivi toteaa.

Viesti rakentajalta: "**tut minä villoista"

Parhaassa tapauksessa sokkelilöydöt ovat kommenttien perusteella voineet osoittautua mielenkiintoisiksi aikakapseleiksi. Ja onpa sokkeleista löytynyt kätkettyjä viestejäkin.

– Muutama vuosi sitten rakennetussa puisessa kolmen asunnon rivitalossa Vantaalla oli yhden asunnon yhdessä huoneessa aivan jäätävän kylmä pakkasella. Vaatteet jäätyivät kaappiin, ja seinä oikein hohkasi kylmää. Naapurin siitä valitettua seinä avattiin ja silloin todettiin, ettei seinässä ollut siinä kohtaa ollenkaan villoja. Siellä oli vain kirjoitettu lappu "*itut minä villoista". Että sellaista menoa, yksi vantaalaisryhmän jäsen kertoo keskustelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja