MTV Uutisten tiedot: Poliisi nappasi toisen Pyhäselän vankikarkureista dronen ja koirien avulla – toinen miehistä jatkaa pakoa ilman housuja ja toista kenkää

MTV Uutisten tietojen mukaan poliisi on saanut toisen Pyhäselän vankilasta Joensuusta maanantaina karanneen vangin kiinni. Poliisi tavoitti pakenijan dronen ja poliisikoirien avulla.

– Hänet on saatu kiinni ja toimitettu takaisin Pyhäselän vankilaan, vahvistaa Pyhäselän vankilan johtaja Riitta Korpelainen.

– Poliisi löysi hänet.

Tämän tarkemmin Korpelainen ei kommentoi sitä, miten poliisi sai karkulaisen kiinni. 

– Toisen vangin etsinnät jatkuvat edelleen. Häntä etsivät niin vankilan henkilökunta kuin poliisikin.

Poliisi tiedotti iltapäivällä, että kateissa olevalla vangilla ei karkaushetkellä ollut yllään päällyshousuja eikä toista kenkää. Karkurilla oli yllään musta verryttelytakki, jonka olkapäillä on vaaleita raitoja sekä musta pipo, jossa on edessä harmaata kuviota. Lisäksi hänellä oli kädessään oranssivalkoiset hanskat.

Karkurin toisessa jalassa oli musta oranssinauhainen Adidaksen kenkä. Karkuri on hoikka 190-senttinen ja 40-vuotias. Poliisi pyytää ilmoittamaan tuoreista havainnoista hätäkeskukseen ja vanhemmista havainnoista sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Karkaaminen tapahtui ulkoilussa

Kaksi vankia karkasi Pyhäselän suljetun vankilan ulkoilupihasta kesken ulkoilun. Karkaaminen tapahtui noin kello kymmenen aikaan aamupäivällä.

Vankilan henkilökunta ja poliisi ryhtyivät heti jäljittämään pakenijoita. Vankilan johtaja Korpelainen vahvisti karkaamisen MTV Uutisille maanantaina aamupäivällä. 

– Kyllä, näin on päässyt käymään, Korpelainen myönsi.

Korpelainen kommentoi tapausta vain niukasti, eikä kerro, miten vangit onnistuivat pakenemaan suljetusta vankilasta. Hän vetoaa tilanteen ja tutkinnan keskeneräisyyteen.

– Tutkinnallisista syistä en kerro näistä asioista sen tarkemmin, Korpelainen sanoo.

Hän ei myöskään ota kantaa siihen, miten kauaksi karkusille jäänyt vanki on mahdollisesti ehtinyt hilpaista.

Karkurit tuskin kaukana

Korpelainen kertoi aamupäivällä MTV Uutisille, että karkurit ovat miespuolisia vankeja. Kumpaakaan heistä Korpelainen ei luonnehtisi vaarallisiksi sivullisille.

– Heillä on taustallaan huumausainerikoksia ja varkauksia, Korpelainen sanoo.

Kateissa olevalla vangilla on taustalla enimmäkseen omaisuusrikoksia.

Pyhäselän vankila on 87-paikkainen vankila. Se sijaitsee 25 kilometriä Joensuusta etelään.

Vankilaan on sijoitettu mies- ja naisvankeja.

Juttua päivitetty maanantaina 31.10. kello 13.05 tiedoilla siitä, että toinen karkureista on saatu kiinni. Päivitetty juttua kello 13.35 tiedoilla karkuteillä olevan vaatetuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat