Vaniljakala 31.10.2000

Toim. Ari Malmberg

600-800 g kuhafileetä
(tai ahventa tai haukea)
voita tai margariinia paistamiseen
suolaa ja viherpippuria
2,5 dl voimakasta kalalientä
1 appelsiinin raastettu kuori
1 appelsiinin mehu
1 dl ruokacremeä tai kermaa
1 vaniljatanko
(tai vaniljatangon ja ruokacremen tilalla noin 100 g vaniljatuorejuustoa)
suolaa ja viherpippuria
1. Pese appelsiini hyvin. Jos mahdollista käytä luomuappelsiinia.
2. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu.
3. Paista kalafileet pannulla voissa tai margariinissa noin minuutin ajan molemmin puolin. Mausta kala suolalla ja viherpippurilla.
4. Laita paistettu kala sivuun ja kaada pannulle kalaliemi. Lisää raastettu appelsiinin kuori ja mehu ja anna kiehua.
5. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisältä tummat siemenet veitsellä tai lusikalla. Lisää ne seokseen.
6. Kun seos on hieman kiehunut kokoon lisää ruokacreme tai kerma, (suola) ja viherpippuri ja kiehauta. Lisää paistetut kalapalat sekaan ja anna niiden lämmetä ja tarvittaessa kypsyä loppuun.
7. Tarjoa vaniljakalan kanssa vokattuja kasviksia ja cous cousia tai riisiä.
8. Halutessasi voit koristella ruoan raastetuilla appelsiininkuorisuikaleilla ja limetinlohkoilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja