Vanhuksen päässä vilisi satoja täitä – puistattava video on kerännyt miljoonakatselut: "Tilanne oli niin paha, että..."

Pari täitä päänahassa ei välttämättä hätkähdytä, mutta entäpä jos niitä on kymmeniä, ellei jopa satoja?

Täiden riivaamien päiden hoitamiseen keskittynyt amerikkalainen The Lice Angels -yhtiö jakoi TikTokiin videon, joka saa jopa oman päänahan kutiamaan, kertoo News.com.au. Videolla asiantuntija vetää vanhemman naishenkilön hiuksia syrjään paljastaen niiden juurissa vipeltävät massiiviset täijoukot.

– 90-vuotias nainen tuli käymään luonamme tänään ja hänellä oli pahin täitilanne, jonka olemme ikinä nähneet. Tilanne oli niin paha, että meidän piti lähettää hänet ensiapuun, asiantuntija kertoo yli 60 miljoonaa katselukertaa TikTokissa keränneellä videolla.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa videon täältä.

Toisella videolla asiantuntija kertoo, että naishenkilö sai ensiavussa antibiootteja päänsä avoimiin haavoihin ja että häntä hoidettaisiin täiden takia uudelleen kahden viikon kuluttua.

Päätäitä voi tulla kenelle tahansa

Vaikka päätäit ovat kiusallinen vaiva, eivät ne ole merkki esimerkiksi huonosta hygieniasta, vaan täitä voi tulla kenelle tahansa, kertoo Terveyskirjasto.

Lentäen tai hyppien päätäit eivät kuitenkaan vierustoverista omaan päähän pomppaa, vaan ne leviävät yleensä päähineen tai hiusharjan välityksellä.

Kouluissa ja päiväkodeissa täit voivat siirtyä toiseen myös esimerkiksi leikkien tiimellyksessä.

Päätäin tartunnan saattaa huomata ensiksi päänahan kutinasta, sillä täiden purema aiheuttaa kutinaa. Puremajäljet punottavat selvästi pistemäisinä. Päänahkan kutistessa sitä tulee helposti myös raavittua, mikä voi aiheuttaa bakteeri-infektioita, eli märkärupia.

Täit havaitsee myös silmin. Jos epäilet päätäitartuntaa itselläsi tai läheiselläsi, apuna voi käyttää tiheäpiikkistä täikampaa, jolla pesun jälkeen kosteat hiukset kammataan tyvestä latvaan.

Päätäitartuntaa hoidetaan apteekista saatavalla itsehoitovalmisteella, eikä lääkäriin ole tarvetta hakeutua, jos itsehoito tepsii.

Miten käy, jos hiusten pesemisen lopettaa?

Neljä naista lopetti hiusten pesemisen – tällainen oli lopputulos 1:12
Neljä naista lopetti hiusten pesemisen – tällainen oli lopputulos .Lue myös:

    Uusimmat