Isä teippasi tutin kolmekuisen vauvan suuhun, eikä äiti puuttunut mitenkään – molemmille tuomio

Helsingin hovioikeus katsoi pariskunnan syyllistyneen kolmekuisen vauvan törkeään pahoinpitelyyn. Isä teippasi tutin kiinni lapsen suuhun kahdesti. Äiti ei puuttunut asiaan.

Rikos tapahtui Helsingissä vuonna 2020. Isä teippasi tutin lapsen suuhun ja erikseen kielsi paikalla ollutta ulkopuolista henkilöä puuttumaan asiaan. Poskelta toiselle ulottuneet teippaukset aiheuttivat vauvalle tukehtumisvaaran.

Rikos tuli viranomaisten tietoon, kun paikalla ollut ulkopuolinen kielloista huolimatta poisti teippaukset ja hälytti paikalle poliisin.

Isä oli vielä tämän jälkeen teipannut lapsen toiseen kertaan. Paikalle saapuneet poliisit poistivat teipit.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä pahoinpitelystä, heitteillepanosta ja eräistä muista rikoksista 2 vuoden ehdottomaan vankeuteen. Mies valitti tuomiostaan, mutta perui valituksensa myöhemmin. Hänen tuomionsa on siis jäänyt voimaan.

Nainen sen sijaan valitti käräjillä saamastaan puolentoista vuoden vankeustuomiostaan hovioikeuteen.

Hovioikeus ei nähnyt syitä lieventää rangaistusta. Taustalla painoi muun muassa se, että kyse oli perheväkivaltatapauksesta, jossa tekijä ja uhri olivat epätasa-arvoisessa asemassa.

Nainen tuomittiin miehen tavoin törkeästä pahoinpitelystä ja heitteillepanosta. Jälkimmäinen rikosnimike liittyi siihen, että nainen oli saattanut itsensä niin päihtyneeseen tilaan, ettei kyennyt huolehtimaan lapsestaan.

Oikeuden mukaan lapselle aiheutui tilanteessa tutin teippaamisesta seuranneen hengenvaaran lisäksi muutakin konkreettista vaaraa.

Helsingin hovioikeus ratkaisi asian tänään.

Lue myös:

    Uusimmat