Vanhasen talo on uusi Hummer

Pääministeri Matti Vanhanen joutuu kauppaamaan isoa omakotitaloaan Nurmijärvellä kauan, sillä ostajat osaavat nyt laskea, millaisia lämmitys- ja valaistuskuluja yli 300-neliöisestä talosta kertyy. OP-keskuksen kiinteistönvälitysjohtajan Kenneth Sandbergin mukaan Vanhasen talolle on käynyt kuin Hummer-maastureille: kauppa ei enää käy.

Asuntokauppa on vilkastunut, mutta joitakin talotyyppejä tai asuntoja ostajat eivät halua. Taloussanomien mukaan isot "asuntomessumaiset" linnat eivät käy kaupaksi, koska ostajat laskevat lämmitys- ja valaistuskuluja sekä energiatehokkuutta. Lisäksi sijainnin pitää tukea hintaa: arvokkaan asunnon pitää sijaita arvokkaassa osoitteessa.

Taloussanomien uutisessa pohditaankin sitä, kuinka pitkään rakennusyhtiöiden kannattaa seisottaa esimerkiksi Itä-Helsinkiin tai Vantaan pelloille nousseita yli 200-neliöisiä kerros- tai pientaloluomuksia tyhjillään kustannuksia keräämässä.

Poikkeuksellisen suuret, uudehkot yli 300 neliön omakotitalot ovat jääneet toistaiseksi myymättä, vaikka ne sijaitsisivat lähellä työpaikkoja pääkaupunkiseudun ympäryskunnissa. Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) on myynyt 380-neliöistä ja yli 980 000 euroa maksavaa omakotitalojaan Nurmijärvellä jo kauan.

– Matti saa myydä taloaan pitkään, OP-keskuksen johtaja Kenneth Sandberg ennustaa Taloussanomissa.

Vanhasen talo tarkastetaan huomenna

TM Rakennusmaailma -lehden valitsemat asiantuntijat tarkastavat Vanhasen talon huomenna. Vanhanen ja Yle kiistelevät Silminnäkijä-ohjelmassa esitetyistä väitteistä, joiden mukaan pääministeri olisi saanut talonsa rakennusaikana arvokkaan puutavaraerän ilmaiseksi.

Katselmoinnista on luvattu kertoa nopeasti lehden nettisivulla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat