Mainos

Vanhasen talo on uusi Hummer

Pääministeri Matti Vanhanen joutuu kauppaamaan isoa omakotitaloaan Nurmijärvellä kauan, sillä ostajat osaavat nyt laskea, millaisia lämmitys- ja valaistuskuluja yli 300-neliöisestä talosta kertyy. OP-keskuksen kiinteistönvälitysjohtajan Kenneth Sandbergin mukaan Vanhasen talolle on käynyt kuin Hummer-maastureille: kauppa ei enää käy.

Asuntokauppa on vilkastunut, mutta joitakin talotyyppejä tai asuntoja ostajat eivät halua. Taloussanomien mukaan isot "asuntomessumaiset" linnat eivät käy kaupaksi, koska ostajat laskevat lämmitys- ja valaistuskuluja sekä energiatehokkuutta. Lisäksi sijainnin pitää tukea hintaa: arvokkaan asunnon pitää sijaita arvokkaassa osoitteessa.

Taloussanomien uutisessa pohditaankin sitä, kuinka pitkään rakennusyhtiöiden kannattaa seisottaa esimerkiksi Itä-Helsinkiin tai Vantaan pelloille nousseita yli 200-neliöisiä kerros- tai pientaloluomuksia tyhjillään kustannuksia keräämässä.

Poikkeuksellisen suuret, uudehkot yli 300 neliön omakotitalot ovat jääneet toistaiseksi myymättä, vaikka ne sijaitsisivat lähellä työpaikkoja pääkaupunkiseudun ympäryskunnissa. Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) on myynyt 380-neliöistä ja yli 980 000 euroa maksavaa omakotitalojaan Nurmijärvellä jo kauan.

– Matti saa myydä taloaan pitkään, OP-keskuksen johtaja Kenneth Sandberg ennustaa Taloussanomissa.

Vanhasen talo tarkastetaan huomenna

TM Rakennusmaailma -lehden valitsemat asiantuntijat tarkastavat Vanhasen talon huomenna. Vanhanen ja Yle kiistelevät Silminnäkijä-ohjelmassa esitetyistä väitteistä, joiden mukaan pääministeri olisi saanut talonsa rakennusaikana arvokkaan puutavaraerän ilmaiseksi.

Katselmoinnista on luvattu kertoa nopeasti lehden nettisivulla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.