Mainos

Vanhanen: Minulla on vahvat perustelut perustuslakivaliokunnalle

Entinen pääministeri, nykyinen Perheyritysten Liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen ei halua kommentoida jääviyskohuun liittyviä asioista julkisuudessa. MTV3:n Huomenta Suomi –ohjelmassa vieraillut Vanhanen korosti, ettei hän aio käydä julkisuudessa keskeneräisiä juridisia asioita.

- Luuletteko, että minä vaarantaisin oikeusturvani sillä tavoin, että ryhtyisin julkisuuden kautta käymään keskustelua, jota käydään vain perustuslakivaliokunnassa? Vanhanen kysyi.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka arvioi viime viikolla, että Vanhanen toimi lainvastaisesti hyväksyessään useina vuosina valtioneuvostossa Raha-automaattiyhdistyksen tukia Nuorisosäätiölle.

Vanhanen ei halua Jonkan päätöstä kommentoida. Hän on kuitenkin sitä mieltä, että keskustelu jääviysasiassa on ollut hyvin ”toispuolista”.

- Viime joulukuusta lähtien tilanne on ollut se, että toinen puoli tässä puhuu, mutta oman oikeusturvani kannalta minä puhun vasta sitten, kun asioista on mahdollisuus kertoa. Puolustaudun perustuslakivaliokunnassa, ja minulla on vahvat argumentit sinne, Vanhanen kertoi.

Keskusta on ottanut puolueena selvää pesäeroa entiseen puheenjohtajaansa jääviyskohun aikana. Esimerkiksi puolueen nykyinen johtaja, pääministeri Mari Kiviniemi on korostanut, ettei Vanhasen vaalirahakohu koske keskustan nykyjohtoa.

Vanhanen pitää keskustan vaikenemista itsestäänselvänä.

- Ei kai oikeusvaltiossa voida ajatella, että puolueet ottaisivat kantaa juridisiin asioihin. Pitäisikö heidän lähteä marssimaan perustuslakivaliokunnan ulkopuolelle ja vaatia, että nyt olisi tehtävä poliittisesti toisenlainen päätös? On aivan oikein, että keskusta ei ota mitään kantaa. Eihän tämä ole mikään puoluepoliittinen kysymys, Vanhanen jyrähti.

- Pyytäkää joku perustuslakiasiantuntija ja kysykään, olisiko oikein, että korkein poliittinen johto ottaisi kantaa tällaiseen keskeneräiseen oikeusprosessiin.

(MTV3)

Katso Matti Vanhasen haastattelu: (Huomenta Suomi 23.9.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.