Mainos

Vanhanen: "May haluaa konservatiivien rivit suoriksi"

8:40

Aamun Huomenta Suomen vieraina nähtiin eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Matti Vanhanen ja varapuheenjohtaja Pertti Salolainen, jotka pohtivat Britannian tulevia ennenaikaisia parlamenttivaaleja. 

Iso-Britannian pääministeri Theresa May ilmoitti eilen tiistaina, että maassa järjestetään ennenaikaiset parlamenttivaalit 8. kesäkuuta. Ennenaikaiset vaalit voidaan järjestää, jos kaksi kolmannesta alahuoneen jäsenistä kannattaa ehdotusta. Alahuone äänestää asiasta tänään. 

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Matti Vanhasen mukaan tätä voidaan pitää merkkinä siitä, että May haluaa laittaa konservatiivien rivit suoriksi. 

Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen pitää ennenaikaisia vaaleja "täydellisenä yllätyksenä", ja arvioi opposition olevan tällä hetkellä heikossa tilassa. 

Kansanäänestykset vaikeita ennakoida

– Se on brittien asia, jos tekevät jonkin käännöksen. EU:n pitäisi käydä itsetutkiskelua, miksi iso maa haluaa lähteä pois?, Vanhanen pohtii Britannian ja EU:n tulevaisuutta. 

Hänen mukaansa EU:lla on tällä hetkellä muutakin tehtävää kuin miettiä brittien asemaa unionissa. 

– Kansanäänestykset ovat aina arvaamattomia, Salolainen summaa. 

Sekä Vanhanen että Salolainen sivuavat myös Britannian sisäisiä jännitteitä, joita kansanäänestykset myös osaltaan kärjistävät. 

– 45 prosenttia äänesti kuitenkin EU:n puolesta, Vanhanen lisää Brexit-keskusteluun. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.