Vanhan kansan parhaat flunssaniksit: Sipulimaitoa ja viinapaukkuja!

Vanhat ja toimivat flunssaniksit ovat edelleen tarpeen. Jos kurkkua kuristaa ja nenä vuotaa, kokeilehan vaikkapa sipulimaitoa, pientä viinaryyppyä ja saunan lämpöä. Vstustukyvystä huolehditaan kotitekoisella viinimarjamehulla ja ulkona reippaillen.

Nykyään flunssaa vastaan on jos jonkinmoista rokotusta ja pilleriä, vaan toista se oli ennen. Vanhat konstit eivät kuitenkaan ole suinkaan huonoja, sillä monet niistä ovat edelleen kovassa käytössä.

Sipulimaito oli suosittu juoma, jossa kuumaan veteen lisättiin maitoa ja sipulinpalasia. Sen juominen avaa tehokkaasti tukkoista nenää ja helpottaa kipeää kurkkua. Myös muut kuumat juomat, kuten itse tehty mustaherukkamehu toimivat luonnonmukaisina flunssalääkkeinä.

Sipuleita lisättiin myös pilkottuna sängyn viereen lautaselle, jotta tukkoinen nenä aukeaisi. Liian lähelle silmiä vahvantuoksuista sipulia ei kuitenkaan saa laittaa, jotta se ei tee oloa entistäkin hankalammaksi.

Tiukat paukut ja saunan lämpö ovat edelleen suosittuja flunssalääkkeitä suomalaisten keskuudessa. Mikäli kärsit kuumeesta on saunaa kuitenkin vältettävä. Sen antama hoito on tehokas vain silloin kun tunnet flunssan olevan tuloillaan.

Mikä on mielestäsi paras niksi flunssaa vastaan? Kerro se meille ja muista perustella vastauksesi äänestyksen jälkeen alhaalta oikealla löytyvän linkin kautta!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja