Vanha katoamistapaus kymmenen vuoden takaa: joutuiko Keijo rikoksen uhriksi?

52-vuotias Keijo Vainikka katosi Tampereella lokakuussa 2005. Sen jälkeen hänestä ei ole tehty varmoja havaintoja. 

Reilussa kymmenessä vuodessa Vainikan kohtaloon ei ole saatu lisävalaistusta. Mitä tapahtui kotoaan Tampereen Kissanmaalta jälkiä jättämättä kadonneelle Keijo Vainikalle? 

Asiasta uutisoineen Aamulehden mukaan Vainikan poika uskoo vakaasti hänen isänsä joutuneen henkirikoksen uhriksi. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kinnunen kertoo MTV Uutisille, ettei poliisi ole vielä käynnistänyt rikostutkintaa. Juttua on tähän asti tutkittu katoamisena. 

Tuleeko poliisi aloittamaan rikostutkinnan?

– En pysty ottamaan siihen kantaa, ennen kuin olen keskustellut häntä lähellä olevien ihmisten kanssa.

Keitä nämä lähellä olevat ihmiset ovat?

– En ota siihen kantaa.

Kinnusen mukaan hänelle jaettiin aikoinaan kolme selvittämätöntä juttua, joista kaksi on jo ratkennut. Vainikan kohtalo on viimeinen selvittämätön juttu. 

Molemmat ratkenneet tapaukset ovat saaneet laajalti huomiota julkisuudessa.

Ensimmäinen selvitetty tapaus oli Raija Juutilan katoaminen heinäkuussa 1993. Katoamisen syy pysyi pitkään mysteerinä, mutta joulukuussa 2011 Juutilan ruumiin jäänteet löydettiin hänen miehensä teollisuuskiinteistön tontilta. Avomies tuomittiin vuonna 2013 hovioikeudessa taposta kymmeneksi vuodeksi vankeuteen.

Toinen juttu on kuntapoliitikko Markku Mallatin huhtikuussa 1996 tapahtunut tappo. Juttua ei saatu näytön puuttuessa toimitettua ajoissa syyttäjälle, jolloin rikos vanheni. 

Vihjeitä Keijo Vainikan tapauksesta voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen: pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi. 

Lue myös:

    Uusimmat