Vammaiset lapset joutuivat ulkoilemaan häkkimäisesti rajatulla alueella – kunta maksoi lapsille syrjinnästä 10 000 euroa

Pöytyän kunta Varsinais-Suomessa on maksanut yhteensä 10 000 euroa hyvitystä vammaisille lapsille, jotka joutuivat ulkoilemaan koulussa häkkimäisesti aidatulla alueella, yhdenvertaisuusvaltuutettu tiedotti torstaina.

Ulkoilualue oli rajattu rakennustyömaa-aidoilla. Yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan vammaisten lasten erotteleminen muista oppilaista synnytti vammaisia oppilaita nöyryyttävän ja halventavan ilmapiirin.

– Vammaisten lasten ulkoiluun käytetty häkkimäisesti aidattu alue oli epäinhimillistävä ja omiaan vaikeuttamaan sosiaalisten suhteiden rakentamista sekä lisäämään mahdollisia ennakkoluuloja, joita vammaiset lapset saattavat joutua kohtaamaan, yhdenvertaisuusvaltuutettu Kristina Stenman kuvailee tiedotteessa.

Sovintoprosessissa oli mukana kolme oppilasta, joille kunta maksoi hyvitystä syrjinnästä yhteensä 10 000 euroa.

Pöytyän kunta perusteli järjestelyä oppilaiden turvallisuudella, koska koulun lähellä kulkee vilkkaasti liikennöity tie. Kunnan sivistyslautakunta myönsi, että paras ratkaisu olisi ollut rakentaa aita koko koulun piha-alueen ympärille, mutta määrärahoja aitaamiseen ei tuolloin ollut myönnetty, yhdenvertaisuusvaltuutettu kertoi. Sittemmin koko koulualue on aidattu ja kaikki lapset voivat ulkoilla siellä ilman erottelua.

Video: MTV Uutise selvitti vuosi sitten vammaisten ja mielenterveyskuntoutujien asumispalveluja – monessa yksikössä havaittu puutteita, kun hoitajapula piinaa: "Aikaa ei jää perustehtävään"

MTV selvitti vammaisten ja mielenterveyskuntoutujien asumispalveluja – monessa yksikössä havaittu puutteita, kun hoitajapula piinaa:"Aikaa ei jää perustehtävään" 2:28

Lue myös:

    Uusimmat