Mainos

Valvontakameravideo Helsingissä roihunneesta gorillapatsaasta: Sytyttäjä pälyili ympärilleen, pinkoi pakoon liekkien leimahdettua

0:57

Poliisi on julkaissut valvontakameravideon Helsingin Viikissä aamulla palaneen gorillataideteoksen sytyttäjästä.

Videolla näkyy yksi ihminen, joka kävelee ensin patsaan ohi, pysähtyy hetkeksi katselemaan ympärilleen, ja palaa sitten patsaan luokse. Pian patsaan takana loimuaa kirkkaasti ja henkilö pinkoo paikalta pakoon.

Voit katsoa videon artikkelin yläpuolelta.

Valvontakameran kuva ajoittuu noin puoli viiteen tänä aamuna. Pian videon tapahtumien jälkeen paikalle saapuivat viranomaiset, ja patsas oli jo ilmiliekeissä. Lopulta taideteoksesta jäi jäljelle vain metallinen ranka.

Helsingin pelastuslaitoksen paloesimies Juha Laine kertoi aiemmin, että palo ei aiheuttanut vaaraa ulkopuolisille, mutta vaurioitti ainakin viereisen yliopistorakennuksen ikkunoita. Rakennuksessa sijaitsee Helsingin yliopiston kampuskirjasto. Auton renkaista tehdyn patsaan palosta muodostui myös runsaasti mustaa savua.

Poliisi tutkii tapausta vahingontekona. Silminnäkijöitä ja asiasta jotain tietäviä on pyydetty kertomaan tietonsa poliisille puhelimitse numeroon 0295 475 433 tai sähköpostitse osoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi.

Viisimetrinen gorillataideteos oli kuvanveistäjä Villu Jaanisoonin käsialaa ja nimeltään Kaikki on mahdollista. Taitelijan mukaan teos muistutti uhanalaisista eläinlajeista, joiden elinpiiri on ihmisten toiminnan vuoksi pienentynyt.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.