Mainos

Valvontakamerakuvat tulitaistelusta: Fergusonin mielenosoituksissa pidätetty 150

Yhdysvalloissa Fergusonissa on viime päivien mielenosoitusten yhteydessä pidätetty kaikkiaan noin 150 ihmistä.

Poliisin mukaan kaupungissa pidätettiin tiistain vastaisena yönä hieman päälle 20 protestoijaa ja myöhään maanantaina poliisi pidätti yli 60 ihmistä näiden yrittäessä tukkia valtatien. Lisäksi aikaisemmin maanantaina lähes 60 ihmistä pidätettiin, kun he tunkeutuivat katusulkujen läpi oikeustalolle. 

Kaupungissa on järjestetty useamman päivän ajan laajoja mielenosoituksia, joissa muistetaan vuosi sitten ammuttua nuorta mustaa Michael Brownia.

Pääosin mielenosoitukset ovat sujuneet rauhallisesti, mutta kaupunkiin julistettiin silti maanantaina poikkeustila sen jälkeen, kun muistomielenosoitus oli edellisenä iltana kärjistynyt levottomaksi. Nuori musta mies haavoittui vakavasti tulitaistelussa poliisin kanssa.

Poliisi syyttää häntä useista rikoksista, kuten aseellisesta hyökkäyksestä lainvalvojia vastaan. 

Poliisin mukaan laukaustenvaihtoa käytiin ensin kahden eri ryhmän välillä. Poliisit sanovat joutuneensa mukaan tulitaisteluun, kun he olivat pysäyttämässä epäilyttävää ajoneuvoa ja parkkipaikalle saapunut nuori mies avasi tulen heitä kohti.

Laajoja mellakoita

Michael Brownin kuolemaa seurasi vuosi sitten laajat mellakat Fergusonissa, ja tapaus herätti Yhdysvalloissa kriittisen keskustelun poliisin mustia kohtaan käyttämästä väkivallasta. 

Yhdysvaltain oikeusministeriö julkaisi maaliskuussa raportin, jonka mukaan poliisi on syrjinyt säännönmukaisesti tummaihoisia kansalaisia Fergusonissa.

Ministeriön laajojen selvitysten mukaan tummaihoisia on syrjitty ja heidän perustuslaillisia oikeuksia rikottu vuosien ajan. Raportin julkaisemisen jälkeen niin Fergusonin kaupunginjohtaja kuin poliisipäällikkökin irtisanoutuivat tehtävästään. 

Brownin ampunutta valkoihoista poliisia vastaan ei nostettu syytteitä, mutta hän erosi myöhemmin Fergusonin poliisivoimista.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja