Valtteri Filppula harvinaiseen suomalaiskerhoon – sai joukkuekaverilta mairittelevia vertauksia

Detroit Red Wingsin Valtteri Filppula, 35, saa kasaan tuhat NHL-ottelua. Häntä ennen rajapyykin on rikkonut vain seitsemän suomalaispelaajaa. 

Filppula saa kasaan merkittävän merkkipaalun lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa, kun Red Wings kohtaa New York Rangersin. Häntä ennen tuhat peliä ovat suomalaisista pelanneet Teemu Selänne, Teppo Numminen, Jari Kurri, Olli Jokinen, Saku Koivu, Kimmo Timonen ja Mikko Koivu

Kausi on ollut Filppulalle tuskainen, ja Red Wings on menettänyt jo käytännössä mahdollisuudet pudotuspeleihin. EVU:n kasvatti teki hieman yllättävänkin paluun vanhaan seuraansa, jossa hän sai takavuosina nauttia Pavel Datsjukin ja Henrik Zetterbergin tasoisten pelimiesten joukkuetoveruudesta. 

Nyt Filppula on yksi nuoremman kaartin esikuvista. Red Wingsin kärkikaartiin kuuluva Dylan Larkin, 23, kertoi seuranneensa pikkupoikana Filppulan otteita Red Wingsissä. 

– Hän oli aliarvostettu pelaaja, joka teki niin monia asioita oikein. Hän oli kui mini-Datsjuk. Hän pelaa oikealla tavalla ja rakastaa peliä, Larkin sanoi Detroit Free Pressissä

Larkin sanoi, että Filppula osaa rytmittää hyvin peliä. 

– Hän on kuin Hank (Zetterberg). Hidastaa peliä ja määrää siten pelin tahdin. 

Vanhemmat katsomassa peliä

Filppulan vanhemmat saapuivat katsomaan poikansa hienoa rajapyykkiä. 

– Tämä merkitsee minulle paljon. Toivoisin, että olosuhteet olisivat olleet vähän erilaiset ja meillä olisi ollut parempi kausi, Filppula sanoi. 

Valmentaja Jeff Blashill sanoi, että Filppula on kantanut roolinsa ylväästi vaikeasta kaudesta huolimatta. 

– Hän on todellinen ammattilainen, joka harjoittelee hyvin, välittää ja on tyyni paineiden alla. Hän on yksinkertaisesti hyvä roolimalli. 

Lue myös:

    Uusimmat