F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottasta ahdistanut George Russell alkoi säätää ja luuli jo mokanneensa kaiken: "Olen todella tyytyväinen"

Ensimmäisessä Mercedeksen aika-ajossa heti eturiviin yltänyt George Russell kertoi menneensä lauantain harjoituksissa täysin väärään suuntaan autonsa kanssa. Lopulta hän yllättyi, kuinka lähelle Valtteri Bottasta hän pääsi.

Russell taipui Bottakselle vain 26 tuhannesosaa Bahrainin vauhdikkaalla pyöreällä rataversiolla. Historian nopein paalupaikka-aika 53,377 tarkoitti, että myös erot kuskien välillä jäivät erittäin pieniksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Sakhirin GP suorana 4.–6.12.
Su: Sakhirin GP klo 19.10, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Koronavirukseen sairastunutta Lewis Hamiltonia tuuraava Russell pystyi antamaan Bottakselle kovaa painetta, mutta vielä ennen aika-ajoa britti ei ollut ollenkaan varma vauhdistaan.

– Kokeilin kaikenlaista kolmostreeneissä eikä se mennyt lainkaan hyvin. Olin ihan tyytyväinen, että pääsin sen jälkeen kolmososioon, Russell naurahti.

– Ajaminen on itse asiassa todella erilaista. Minun pitää tavallaan unohtaa kaikki, mitä olen oppinut Williamsilla ja oppia, miten tätä autoa ajetaan kovaa.

– On ollut todella hankalaa hypätä mukaan viime hetkellä ja opetella uutta autoa, työskennellä uusien insinöörien kanssa ja ymmärtää säätöjä, hän totesi.

Vasta tiistaina kutsun Mercedekselle saanut Russell oli hiukan harmissaan nähtyään pieneksi jääneen eron, mutta oli joka tapauksessa tyytyväinen tulokseen.

– Valtteri on puskenut Lewisia todella tiukalle vuosien saatossa. Tilastollisesti heidän välillään on ollut varmaan vain kymmenys, ja me kaikki tiedämme, kuinka hyvä Lewis on. Se, että pääsen näin lähelle Valtteria kahden päivän preppauksella, olen todella tyytyväinen. Katsotaan, mihin pystyn huomenna, Russell totesi.

– Huomenna on edessä jotain, jota en ole kokenut pitkään, pitkään aikaan. Siitä tulee todella hankalaa. Tässä voi laukoa kaiken peliin, mitä on, mutta huomenna kyse on kontrollista.

– Valtteri on ollut aika hyvin asian päällä koko viikonlopun, vaikka eiliset kierrosajat eivät ehkä ihan näyttäneet todellista vauhtia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja