Valtteri Bottas tölväisi Viaplaylle tallinsa touhua: "Säätämistä siellä sun täällä"

Tulosruutu kävi Itävallan F1-osakilpailun läpi.

Valtteri Bottakselta irtosi hienoisia kriittisiäkin sanoja tallinsa Alfa Romeon strategioista Viaplayn haastattelussa.

Itävallan F1-osakilpailu ei suomalaisittain riemunkiljahduksia tarjonnut. 14. ruudusta lähtenyt Bottas jäi lopulta 16:nneksi, joskin parannusta tuli sentään eiliseen, jolloin hän oli sprintissä vihoviimeinen.

Bottas jäi jo alussa pahasti pussiin, ja osuma väliin tunkeneen AlphaTaurin Yuki Tsunodan kanssa oli vaurioittamassa Alfa Romeon etusiipeä.

– Kyllä se aika paljon vaikeutti kisaa. Tuli vähän vauriota etusiipeen ja muutama sija meni, Bottas sanoi Viaplaylle.

Auto alkoi aliohjautua ja Bottas näki ottaneensa mutkissa "aika paljon takkiin". Lisäksi eturenkaat kuluivat tavallista enemmän.

– Se aika, joka tuli siinä menetettyä, oli aika vaikea kuroa kiinni.

Etusiiven vaihtamisen jälkeen vauhti parani, mutta ei Bottaksenkaan sanoin riittävästi. Hänen mukaansa Alfa Romeolla ei "välttämättä" olisi kymmenen parhaan joukkoon ollut Itävallassa muutenkaan asiaa.

– Ei ollut näköjään meille kovin sopiva rata.

Säätämistä

Bottas oli yksi kolmesta kuljettajasta, jotka lähtivät kisaan kovalla renkaalla. Muilla paitsi hänellä, Alpinen Fernando Alonsolla ja Haasin Kevin Magnussenilla oli alussa allaan keskikovat kumit.

– Minun mielestäni oli hyvä koittaa. Ei vauhti kuitenkaan niin kummoista ollut, Bottas totesi rengasvalinnasta.

Kisan alussa kummastutti, miksei Bottasta otettu jo turva-auton aikana varikolle rikkinäisen etusiipensä kanssa.

– Täytyy käydä se läpi. Täytyy katsoa, olisiko siinä pitänyt etusiipi vaihtaa. Täytyy analysoida.

Alfa Romeon strategioista Bottaksella oli Mervi Kallion haastattelussa kriittisiäkin sanankäänteitä.

– On vähän hankala tilanne. Kun ei ole autossa vauhtia, pitää koittaa vähän kaikenlaista. Välillä joutuu ottamaan riskiä. Kun ottaa enemmän riskiä, on enemmän vaaraa, että tulee takkiin.

– Olet siinä oikeassa, että vähän sekavaa on ollut ja pientä säätämistä siellä sun täällä. Pitää katsoa, mitä voimme tehdä ensi viikonloppuna paremmin.

Eilen viimeistä edelliseksi jäänyt Bottaksen tallikaveri Guanyu Zhou oli tänään kaksi pykälää suomalaista edellä, 14:s. Kilpailun voitti eilisen sprintinkin nimiinsä vienyt, paalupaikalta lähtenyt MM-sarjan ylivoimainen johtaja, Red Bullin Max Verstappen. Hän ajoi lopussa myös tuoreilla renkailla kisan nopeimman kierroksen.

Tulevana viikonloppuna kilpaillaan Silverstonessa.

Lue myös:

    Uusimmat