Valtteri Bottas tutkii sivusilmällä Ferrarin uusiutumista: ”Tiimi seuraa, mitä niistä kirjoitellaan”

F1-sirkuksen rantautuminen Eurooppaan ja Barcelonaan tarkoittaa yleensä isojen päivityspakettien ensiesittelyä useissa tiimeissä. Tällä kertaa Espanjan GP:ssä radalle saadaan Mercedeksen uusia aerodynaamisia osia sekä Ferrarin kiirehtimä uusi moottoriversio.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 10.-12.5.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrari ilmoitti ennen Barcelonan kisaa ottavansa uuden moottorinsa käyttöön jo kaksi kisaa etuajassa. Alun perin voimayksikkö oli tarkoitus pöräyttää käyntiin vasta kesäkuussa Kanadassa.

Mercedekselle ensimmäinen Euroopan kisa tarkoittaa ainakin uudelleen muotoiltuja peilejä sekä auton kyljen kääntölevyjä. MM-sarjaa pisteellä ennen tallikaveriaan Lewis Hamiltonia johtava Valtteri Bottas seuraa kiinnostuneena tiimien välisiä eroja.

– Tietenkin mielenkiinnolla odotetaan. Viimeksi täällä talvitesteissä Ferrari oli kyllä nopea. Meillä on tietenkin auto mennyt paljon siitä eteenpäin, mutta myös varmasti niillä ja muillakin tiimeillä. Kuitenkaan kaikki erot tiimien välillä eivät ole mitään suuria olleet kisaviikonloppuina, Bottas sanoo C Morelle.

– Ehkä meille tärkeintä on, että näemme, miten meidän omat päivityksemme toimivat. Meillä on aeropuolella aika paljon uutta osaa. Jos ne pelaavat, niin toivottavasti sitten on hyvä viikonloppu edessä.

Ferrarin lisäksi Red Bull tuo Barcelonaan uudistuksia. Azerbaidzhanissa moottorivalmistajansa Hondan uuden myllyn korkannut Red Bull saa Kataloniassa käyttöönsä uusia aerodynaamisia ratkaisuita. Bottaksen mukaan Mercedes pysyttelee ajan tasalla kilpailijoiden autoja koskevista tiedoista.

– Tietenkin, mitä niistä kirjoitellaan, niin tiimi seuraa niitä. Vähän tietää, mitä on tulossa muilta tiimeiltä, mutta me tietenkin keskitymme omaan kehitystyöhömme ja priorisoimme omat asiat, joilla uskomme saavamme omaa pakettiamme nopeammaksi. Se on meille tärkein juttu, Bottas toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat