F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas murjaisi kyseenalaisen Kiina-vitsin – Mercedes joutui reagoimaan

2:06
Videolla Valtteri Bottaksen kommentit Turkin GP:n jäljiltä.

Mercedeksen suomalaiskuljettajan Valtteri Bottaksen Turkin GP:n jälkeiset kommentit aiheuttivat pienimuotoisen kohun. Bottas murjaisi ronskin koronapandemiaan ja Kiinaan liittyvän vitsin heikosti sujuneen kisan jälkeen.

Hollantilaisen Ziggo Sportin toimittaja kysyi Bottakselta sunnuntaina, että jos hän saisi hypätä yhden päivän yli kalenterista, mikä se olisi.

– Tämä päivä, Bottas vastasi heti.

– Tai sitten se päivä, jolloin joku osti lepakon Wuhanissa, Bottas vitsaili.

– Tai sitten tämä.

Bottaksen heitto herätti kritiikkiä ja Mercedes joutui reagoimaan tähän.

Mercedes julkaisi tiedotteen suositussa kiinalaisessa sosiaalisen median palvelussa Sina Weibossa.

– Arvon kiinalaiset fanit. Kuten me kaikki tiedämme, urheilu vetää joskus mukaansa, kun koemme huippu- ja alhaisia hetkiä voittojen tai häviöiden jälkeen. Valtterille viime sunnuntain kisa tuotti ison pettymyksen, kun hän hävisi maailmanmestaruustaiston. Hän ei yrittänyt loukata ketään tv-haastattelussa kisan jälkeen, eikä hän missään nimessä halunnut osoittaa epäkunnioitusta Kiinaa tai kiinalaisia faneja kohtaan.

– Hän on edelleen se Valtteri, jonka me kaikki tiedämme. Hän välittää kiinalaisista faneista ihan yhtä paljon kuin mekin. Haluamme teille kaikkea parasta ja toivomme, että olette turvassa näiden vaikeiden aikojen keskellä, Mercedes viestitti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja