Valtteri Bottaksen tilanteessa yhä avoimia pykäliä – Toto Wolff kertoo, miksei Mercedeksen päätöstä voida vielä julkistaa

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kertoi Belgian F1-viikonlopun yhteydessä, että tiimi on jo tehnyt päätöksen ensi kauden toisesta kuljettajastaan Valtteri Bottaksen ja George Russellin välillä. Talli ei kuitenkaan voi hänen mukaansa vielä kertoa päätöstään asian keskeneräisyyden takia.

Wolff kertoi lauantaina lehdistötilaisuudessaan, että päätös Lewis Hamiltonin tallikaverista on jo tehty. Hän toivoo tiimin pystyvän julkistamaan päätöksen ”pian”. Samalla tallipäällikkö vahvisti, että Mercedeksen täytyy hoitaa myös ilman paikkaa jäävälle kuljettajalle töitä ensi kaudeksi.

Sunnuntaina Wolffilta udeltiin, että jos päätös on jo tehty, mikä viivyttää asian paljastamista.

– Se johtuu siitä, että mukana on osakkeenomistajia, joita meidän täytyy kunnioittaa. Ja niin kauan kuin sopimuksia ei ole allekirjoitettu, ei ole mitään järkeä julkistaa niitä, Wolff vastasi.

Pääasiallinen syy on kuitenkin se, ettei molempien kuskien ensi kauden työpaikka ole vielä varmistunut.

– Kyllä. Eikä kyse ole vain meidän päätöksestämme, vaan tässä on mukana muitakin osapuolia, joita täytyy aina käsitellä kunnioittaen ja herkkätunteisesti, Wolff taustoitti.

– Minulta kysyttiin eilen, että olenko minä tehnyt päätökseni. Olen tehnyt, mutta minä en ole ainoa, joka on mukana tässä päätöksenteossa, hän lisäsi.

Wolff oli kaksi vuotta sitten vastaavassa tilanteessa, kun hän joutui etsimään suojatilleen Esteban Oconille töitä päätettyään mieluummin jatkaa Valtteri Bottaksen sopimusta. Paikka löytyi lopulta Mercedes-leirin ulkopuolelta Renault’lta, josta tuli tästä kaudesta eteenpäin Alpine.

Tilanne ei ole kuitenkaan sama George Russellin kanssa.

– Ei sillä ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä Estebanin tapauksessa kävi.

– Teemme töitä ihmisten kanssa, joihin luotan ja joita kunnioitan. Kyse on puhtaasti siitä, että saisimme kaikki asiat linjaan keskenään ja sopimukset allekirjoitettua, Wolff vakuutti.

Lue myös:

    Uusimmat