Toto Wolff vahvisti: Mercedes on tehnyt päätöksen toisesta kuljettajastaan – Valtteri Bottaksen lähtö näyttää entistäkin todennäköisemmältä

Mercedes-pomo Toto Wolff vahvisti Belgian GP:n aika-ajojen jälkeen, että talli on jo tehnyt päätöksen siitä, kuka ajaa Lewis Hamiltonin rinnalla ensi kaudella.

Toiseksi Mercedes-kuljettajaksi ovat ehdolla Valtteri Bottas ja George Russell. Mercedeksen odotettiin tiedottavan kuljettajavalinnastaan jo tänä viikonloppuna, mutta Wolff tyytyikin toteamaan vain, että päätös on tehty.

– Kyllä, Wolff vastasi Motorsportin mukaan kysymykseen siitä, onko päätös jo tehty.

Nimi kuullaan myöhemmin, Wolffin mukaan "pian".

– Jos päätös olisi ollut helppo, olisimme tehneet sen aiemmin. Tiedämme, mitä saamme Valtterilta, ja tiedämme, mitä saamme Georgelta. He molemmat ansaitsevat, että heistä pidetään huolta parhaalla mahdollisella tavalla, koska molemmat ovat osa perhettämme ja pidämme heitä suuressa arvossa.

Se, ettei valinnasta tiedoteta, kielii siitä, ettei toiselle kuljettajalle ole vielä löytynyt tallipaikkaa. 

– Meidän täytyy hoitaa tilanne hyvin sen kuljettajan kanssa, joka ei aja Mercedeksellä ensi vuonna.

Wolffin lausunnot vahvistavat entisestään käsitystä siitä, että Hamiltonin rinnalla ajaa ensi kaudella Russell. Williams on tehnyt selväksi, että Russellille löytyy tallista kyllä paikka ensi vuonnakin, mikäli Mercedes päätyisi jatkamaan yhteistyötä Bottaksen kanssa.

Bottaksen kohdalla vaihtoehtoisen tallipaikan löytäminen lienee hankalampaa, sillä mediatietojen mukaan Williamsin ykkösvaihtoehto Russellin mahdolliseksi korvaajaksi olisi viime kaudella Red Bullilla ajanut Alexander Albon. Näin ollen Bottaksen ainoaksi vaihtoehdoksi olisi jäämässä Alfa Romeo, jonka autoihin on tällä hetkellä tunkua.

Lue myös:

    Uusimmat