Mainos

Valtiovarainministeriö povaa talouden kasvavan tänä vuonna

Valtiovarainministeriö on hieman alentanut arviotaan Suomen tämän vuoden talouskasvusta. Ministeriö arvioi nyt, että talous kasvaa tänä vuonna 0,9 prosenttia. Vielä joulukuussa ennuste oli 1,2 prosenttia.

Valtiovarainministeriö julkisti kevään talouskatsauksensa tänään.  

Vuosille 2017 ja 2018 ministeriö ennustaa 1,2 prosentin talouskasvua. Ministeriö huomauttaa, että ennusteessa ei ole otettu huomioon mahdollisen yhteiskuntasopimuksen vaikutuksia.

Suomen viennin kehitys jää ministeriön arvion mukaan edelleen maailmankaupan kasvua vaisummaksi, mikä tarkoittaa sitä, että Suomi menettää edelleen markkinaosuuksia kansainvälisessä kaupassa. Suomen tilannetta kohentaa kuitenkin energian ja erityisesti öljyn halpa hinta. Myös investointien odotetaan kääntyvän tänä vuonna selvään kasvuun

Kuluttajahintojen nousu kiihtyy ennusteen mukaan ensi vuonna 1,3 prosenttiin. Kansalaisten luottamus tulevaan vahvistuu, ja siksi kulutus kasvaa hieman reaalitulojen kehitystä nopeammin.

Talouskasvun elpyessä työllisyys kääntyy pieneen kasvuun. Ministeriö ennakoi, että työllisyys kohenee koko ennustejakson ajan.

Työttömyysaste alenee vuoteen 2018 mennessä 8,7 prosenttiin.  

Viime vuonna Suomen talous kasvoi kolmen taantumavuoden jälkeen 0,5 prosenttia.  

2:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.