Mainos

Aktia Pankki nosti talousennustettaan: "Tästä tulee historiallisen hyvä vuosi"

Aktia Pankki arvioi, että Suomen bruttokansantuote kasvaa 3,1 prosenttia tänä vuonna, 2,6 prosenttia ensi vuonna ja 2,2 prosenttia vuonna 2019. Kuluvan vuoden ennuste nousi aiemmasta arviosta.

– Kaikki viittaa siihen, että vuodesta 2017 tulee taloudellisesti historiallisen hyvä vuosi, sanoo Aktian pääekonomisti Heidi Schauman tiedotteessa.

Hänen mukaansa pankki korjasi myös ensi vuoden ennustetta ylöspäin, koska se odottaa kulutuksen, investointien ja ulkomaankaupan hyvän kehityksen jatkuvan.

Työllisyyden arvioidaan paranevan edelleen, muttei riittävästi, mikä heikentää kulutusnäkymiä. Työllisten määrä ei kasva samassa tahdissa työllisyysasteen kanssa, koska työikäisten määrä pienenee. Schauman korostaakin, että on tärkeää muistaa myös ikääntymisen mukanaan tuomien realiteettien vaikutus kasvupotentiaaliin ja julkiseen talouteen.

Maailmantalouden Aktia Pankki arvioi todennäköisesti jatkavan noin 3,6 prosentin kasvua tulevat kaksi vuotta, mutta ennusteeseen liittyy paljon epävarmuutta.

– Kuusi vuotta epätavallisen alhaisina pysyneiden korkojen jälkeen ja ilman lyhyidenkään korkojen nousua on ensimmäistä kertaa nähtävissä merkkejä korkojen noususta ennustekauden aikana. Odotamme ensimmäisen koronnoston tulevan vuoden 2019 puolivälissä, Schauman sanoo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.