Valtiovarainministeri Saarikko toiveikas ilmastoratkaisusta MTV:n haastattelussa: Ilmastotavoitteet voidaan jopa ylittää ilman arjen kurjistamista

Saarikko toiveikas hallituksen ilmastoretkaisuiden suhteen:"Kaikki keinot pitää olla käytössä, että työvoimaa saadaan, kun talouskasvu on käynnissä" 3:10
Saarikko toiveikas hallituksen ilmastoretkaisuiden suhteen – näin hän kommentoi neuvotteluita sanasta sanaan.

Hallitus valmistautuu huomenna alkavaan budjettiriiheen, ja johtoviisikko on kokoustanut tiiviisti viikonlopun ajan. Kovia vääntöjä on odotettu muun muassa ilmastokysymyksistä.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) katsoo MTV Uutisten haastattelussa, että ilmastopaketti on hyvällä mallilla.

– Olen hyvin toiveikas, että saavutamme hallituksen itselleen asettamat päästövähennystavoitteet ja mennään jopa niiden yli ja että tuo ratkaisu on saavutettavissa tavalla, joka on järkivihreä ja parhaimmillaan jopa vauhdittaa meidän työllisyyttä ja talouskasvua eikä perustu ihmisten arjen kurjistamiseen, sanoo Saarikko MTV Uutisille.

Tiedossa ei kuitenkaan vielä ole, miten vihreät asian näkevät.

Valtiovarainministeri Saarikko toivoo myös, että osaajapulaa helpottavia keinoja voitaisiin edistää jo budjettiriihessä.

Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Juha Majanen on tehnyt käytännönläheisiä ehdotuksia asiasta. Saarikko sanoo katsovansa myös opiskelijoiden, eläkeläisten ja työttömyysturvan muutosten suuntaan tilanteen helpottamiseksi.

Hallituksen budjettiriihi alkaa huomenna ja sen on alkuperäisen aikataulun mukaan tarkoitus päättyä huomenna. Jos neuvottelut kriisiytyvät, saattaa riihi kuitenkin venyä kevään kehysriihen tapaan.

Lue myös:

    Uusimmat