Valtiovarainministeri Lintilä: Tulossa haastava budjettiriihi – "Mikäli emme pidä hallitusohjelmasta kiinni, meillä ei ole yhdistäviä tekijöitä"

10:56
Riittävätkö valtion kassan rahat, Mika Lintilä? Valtiovarainministeri vieraili Huomenta Suomessa heinäkuun alussa. Katso video!

Syyskuussa edessä on Antti Rinteen (sd.) hallituksen ensimmäinen budjettiriihi. Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) arvion mukaan hallitus ei tule selviämään erityisen helpolla.

– Haasteellinen budjettiriihi tulee, Lintilä povaa.

Budjettiriihessä 17.–18. syyskuuta käsitellään valtiovarainministeriön ehdotusta valtion budjetista ensi vuodelle.

Käytännössä hallitus siis tekee merkittäviä linjauksia siitä, miltä Suomen valtiontalous näyttää vuonna 2020.

Viiden puolueen hallitukseen mahtuu erilaisia talousnäkemyksiä, ja luvassa lienee vääntöä siitä, mitkä halutut uudistukset on varaa toteuttaa.

– Siellä on varmasti ministereillä aika paljon painetta vaalien ja hallitusneuvotteluiden jälkeen. Halutaan osoittaa, että tuodaan tätä ja tätä. Minun tehtäväni on pitää kokonaisuudesta huoli, Lintilä sanoo.

"Emme pidä vihreitä mitenkään erityisesti kurissa"

Oppositiopoliitikkojen puheenvuoroissa on syytelty ja arveltu, että etenkin vasemmistoliiton ja vihreiden kansanedustajat haluaisivat viedä hallituksen talouspolitiikkaa mahdollisesti hallitusohjelmaakin lepsumpaan suuntaan.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen tviittasi heinäkuun alussa uskovansa keskustan pitävän hallituksessa vihreät kurissa.

– Emme pidä vihreitä mitenkään erityisesti kurissa, Lintilä toteaa.

Valtiovarainministeri korostaa puolueita sitovaa hallitusohjelmaa.

– Mikäli emme pidä hallitusohjelmasta kiinni, meillä ei ole yhdistäviä tekijöitä. Tämän hallituksen jatko ja menestys ratkotaan nimenomaan sillä tavalla, että pidetään kiinni hallitusohjelmasta.

Juttua korjattu 18.7. kello 9.05. Budjettiriihi toteutetaan syyskuussa, ei elokuussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja