Mainos

Valtio lieventää säästökuuria

Ensi viikolla lukkoon lyötävän valtion tuottavuusohjelman merkittävin tavoite on työllisyydestä huolehtiminen.

Valtiovarainministeri Eero Heinäluoman mukaan hallitus on luopunut vuosi sitten asettamastaan tavoitteesta, jonka mukaan vain joka toinen avautuva valtion virka täytetään vuoteen 2011 asti.

Valtion tuottavuusohjelmaan kuulunut virkojen merkittävä vähentäminen on huolestuttanut muun muassa yliopistoja. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Ensi tiistaina lukkoon lyötävän valtion tuottavuusohjelman suurin tavoite on työllisyydestä huolehtiminen.

UPM:n irtisanottavien hyväksi on luvassa täsmätoimia. Esimerkiksi Kuusankoskelle yritetään houkutella uusia yrityksiä kohdentamalla yritysten tukemiseen tarkoitettuja määrärahoja.

Vanhanen moittii Heinäluomaa hätiköinnistä

Pääministeri Matti Vanhanen on puuttunut Heinäluoman julkituloon hallituksen tiistaisen kehysriihen kynnyksellä.

Vanhanen kirjoittaa nettipäiväkirjassaan Heinäluoman avanneen tämä päivän Helsingin Sanomissa jo etukäteen kehysriihen uutisia. Pääministeri huomauttaa, että uutiset kerrotaan vasta riihen jälkeen.

Vanhanen painottaa oman eduskuntaryhmänsä evästäneen häntä yksinkertaisen selvästi niin, että EU:n laajentumisesta aiheutuva lisälasku pitää tasata ja maaseuturahojen kompensointiin liittyen on kehysriihessä tehtävä poliittinen päätös.

Vanhasen mukaan nyt Heinäluoma ilmoittaa kantanaan, että päätökset tehdään vasta keväämmällä. Hän muistuttaa, että pienestä erosta mielipiteissä kasvaa helposti suuri.

Maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja on tuomassa kehysriihessä kompensoitavaksi EU:n tukimenetyksistä aiheutuvaa sadan miljoonan euron laskua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.