Valot sammuvat maailmanlaajuisesti 26.3.2011

Maailmanlaajuiseen, WWF:n järjestämään Earth Hour -tempaukseen osallistuu tänä vuonna ennätysmäärä kaupunkeja. Valot sammuvat muun muassa Sydneyn, Shenyangin ja Malmön kodeissa sekä useissa kuuluisissa maamerkeissä, kuten Eiffel-tornissa ja Helsingin tuomiokirkossa.

WWF:n järjestämä Earth Hour -tempaus huipentuu 26.3.2011 kello 20.30-21.00, kun valot sammuvat ympäri maailmaa yhden tunnin ajaksi. Tänä vuonna kaupunkien osallistujamäärä näyttäisi nousevan ennätyslukemiin, sillä tällä hetkellä osallistuja-arvio on noin 4600, kun viime vuonna luku oli 4000

Muun muassa Sydney Australiassa, Shenyang Kiinassa ja Malmö Ruotsissa ovat lisäksi sitoutuneet konkreettisiin toimiin kestävämmän yhteiskunnan edistämiseksi. Sydneyssä aiotaan rakentaa pyöräilyreittejä ja siirtyä katu- ja puistovalaistuksessa LED-tekniikkaan.

Shenyangin kaupunki Kiinassa on asettanut tavoitteeksi metsittää uudelleen 38000 hehtaaria maata aavikoitumisen estämiseksi. Ruotsissa virallinen Earth Hour -pääkaupunki Malmö puolestaan kaavailee siirtyvänsä käyttämään 100 prosenttisesti uusiutuvia energiamuotoja vuoteen 2030 mennessä.

Myös useat kuuluisat maamerkit osallistuvat tapahtumaan. Muun muassa länsinaapurimme Ruotsin kuninkaanlinna sekä isot tunnetut monumentit, kuten Eiffel-torni Pariisissa, Intian portti Delhissä, Kristus-patsas Rio de Janeirossa ja Taipei 101 -torni Taiwanissa pimentävät valaistuksensa.

Suomessa valot sammuvat muun muassa Helsingin tuomiokirkosta, kansallisteatterista ja Tampereen tuomiokirkosta. YLE:n Pasilan linkkitorni pimenee vain lentoestovaloja lukuun ottamatta.

Valojen sammuttaminen on symbolinen ele ilmaston ja ympäristön puolesta. WWF suosittelee, että valaistus sammutetaan vain sellaisissa kohteissa, joissa sammuttaminen ei vaaranna yleistä turvallisuutta.

Earth Hour -lupauksia ilmaston puolesta kertyy koko ajan lisää. Tämän vuoden teema Tunti ei riitä on kirvoittanut lupauksia jatkaa valojen sammutusta tapahtuman jälkeen ja pidentää aikaa tunnista kahteen. Myös kestokassien käyttö kauppareissuilla on noussut lupauksista suosituimpien joukkoon.

Käy lukemassa lupauksia osoitteesta www.beyondthehour.org j jätä samalla oma lupauksesi!

Kuvat: Shutterstock/ Lehtikuva

(MTV3)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja