Mainos

Valmistellaanko yhteistyöllä Nato-jäsenyyttä? Salolainen: Olemme valmiita, töpseli vain seinään

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen (kok.) ei näe Pohjoismaiden puolustusyhteistyön syventämisessä suurta muutosta aiempaan.

Pohjoismaiden puolustusministerit kirjoittavat norjalaisessa Aftenposten-lehdessä tiivistävänsä puolustusyhteistyötä Venäjän aggressioiden vuoksi.

Pertti Salolaisen mukaan tämä on luontevaa jatkoa tähänastiselle yhteistyölle, jolle on määritelty selkeät rajat.

– Täytyy pitää kirkkaana mielessä ne rajoitukset joita sillä on, esimerkiksi se että Ruotsi ei ole missään vaiheessa sitoutunut Suomen puolustamiseen vaan näissä tähänastisissa yhteisissä papereissa Ruotsi aina toteaa että tämä yhteistyö tapahtuu "endast under fredstiden", eli vain rauhan aikana.

Aftenpostenin haastatteleman asiantuntijan mielestä Suomelle ja Ruotsille yhteistyö näyttää olevan valmistautumista sotilasliiton jäsenyyteen, arvioi Salolainen.

– Ei tätä voi sanoa, että tämä on valmistautumista Nato-jäsenyyteen sellaisenaan mutta onhan se selvää, että jos Nato-jäsenyyttä lähdetään hakemaan, me olemme täysin valmiita myös puolustusvoimien osalta siihen, siinä ei tarvitse muuta kuin pistää töpseli seinään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.