Vallanvaihto on tosiasia! Miesten ampumahiihdossa puhaltaa norjalainen pyörremyrsky

Norjan Johannes Thingnes Bö otti jo kauden kuudennen voittonsa ampumahiihdon maailmancupissa, kun hän oli ykkönen 15 kilometrin yhteislähdössä Tshekin Nove Mestossa sunnuntaina.

Jutun alla Tulosruudun tuorein lähetys lauantailta.

Bö selvitti kisan ilman sakkoja ja voitti 46,5 sekunnin erolla. Toinen oli Ranskan Quentin Fillon Maillet ja kolmas Venäjän Jevgeni Garanitshev.

Yhdeksänneksi sijoittunut ranskalaistähti Martin Fourcade on voittanut maailmancupin kokonaiskisan seitsemän kertaa putkeen, mutta sai jo viime kaudella väkevän vastuksen Böltä.

Nyt valtikka tuntuu siirtyneen norjalaiselle, vaikka Fourcadekin on voittanut tällä kaudella kaksi kilpailua – ne ainoat, joiden ykkössijat ovat Böltä karanneet.

Bö voitti kaikki kolme kilpailua Nove Mestossa. Fourcade pystyi samaan kaksi vuotta sitten.

Miesten maailmancup jatkuu sprinttikisalla Saksan Oberhofissa 11. tammikuuta.