Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Valkosipulin voi korvata yllättävällä aineksella – oletko kokeillut?

Karhunlaukka muistuttaa ulkonäöltään hieman kieloa
Karhunlaukka muistuttaa ulkonäöltään hieman kieloa
Julkaistu 22.02.2013 07:46

Jos haluat saada kaikki valkosipulin terveyshyödyt mutta välttää sen aiheuttaman pahanhajuisen hengityksen, kannattaa sinun käyttää ruoanlaitossa valkosipulin sijaan hieman erikoisempa yrttiä, karhunlaukkaa.

Karhunlaukka on valkosipulinmakuinen yrtti, joka vastaa myös lääkinnällisiltä ominaisuuksilta valkosipulia. Karhunlaukan maku on kuitenkin hieman tunkkaista valkosipulia raikkaampi.

Tämä metsässä kasvava yrtti on levinnyt laajalle Eurooppaan, mutta Suomessa karhunlaukkaa kasvaa ainoastaan Ahvenanmaalla sekä Lounais-Suomen saaristossa. Karhunlaukka on erittäin suosittu yrtti muun muassa Saksassa sekä Ruotsissa.

Sopii yrttivoihin ja pestoon

Karhunlaukka muistuttaa ulkonäöltään hieman kieloa

Karhunlaukkaa voi ostaa kuivattuna, jolloin se on erittäin riittoisaa ruoanlaitoissa. Kuivattuna karhunlaukan säilyvyys on myös hyvä ja yrttipussia voi pitää kaapissa useamman vuoden.

Karhunlaukkaa voi käyttää valkosipulin lailla ja siitä valmistuu helposti vaikkapa maukas yrttivoi. Noin 250 grammaan voita riittää kaksi teelusikallista karhunlaukkaa. Yrtti sopii mainiosti myös esimerkiksi pestoon, oliiviöljyyn, salaattikastikkeisiin sekä marinadeihin.

Ei aiheuta pahanhajuista hengitystä

Vaikka karhunlaukka vastaa maultaan ja terveyshyödyiltään valkosipulia, voitaa se yhdessä seikassa valkosipulin mennen tullen: karhunlaukka ei nimittäin aiheuta lainkaan pahanhajuista hengitystä!

Kun karhunlaukan vahva maku on poistunut suusta, poistuu samalla myös haju.

(MTV3)

Lisää aiheesta:

K-ryhmä listasi neljä erikoistuotetta, joista et välttämättä ole kuullutkaan: "Tulevaisuudessa kesän uudet perunat ja silli voidaankin tarjoilla osterinlehden kera"Kumpaan jengiin sinä kuulut? Suosikkimausteet Aromat ja Herbamare muistetaan jo lapsuudesta – tätä et ehkä tiennyt niistä Suosikkimausteella yllättäviä vaikutuksia – löytyykö sinunkin kaapistasi? Karu totuus suosikkimausteesta: Ei sittenkään niin terveellistä?Pakuri on oikeaa suomalaista superfoodia – tällaisia vaikutuksia sillä on10 ainesosaa, jotka keittiöstäsi pitäisi löytyä: Näiden avulla teet entistä parempaa ruokaa!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • 09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää

  • 08:58
    Linnan juhlat

    Nyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista

  • 06:59
    Muistisairaudet

    Kymmenen varhaista oiretta muistisairaudesta – älä jätä hälytysmerkkejä huomiotta

  • Eilen18:52
    Sydänterveys

    Unohda askelmäärä: Yksi kävelymuutos voi tuoda hyötyjä sydänterveydelle