Valkeakoskelta epäillään levitetyn amfetamiinia, lakkaa, marihuanaa ja Subutexia – syyttäjä vaatii Case Öllölän pääepäillylle yli 5 vuoden vankeustuomiota

14:04
Koronapandemian yllättävä vaikutus: Ulkomaiset huumekauppiaat katosivat kaduilta – näin huumetilanne muuttui äkisti Suomessa.

Case Öllölänä tunnetussa huumerikosvyyhdissä on syytettynä 16 ihmistä. 

Pirkanmaan käräjäoikeudessa on luettu syytteet Case Öllölä -nimellä tunnetussa huumausainerikosvyyhdissä. Syytettynä on kaikkiaan 16 ihmistä.

Poliisi tiedotti esitutkinnan valmistumisesta heinäkuun lopulla. Poliisin mukaan huumausaineiden levitystoiminnan keskus sijaitsi Valkeakoskella.

Jutun esitutkinta aloitettiin maaliskuussa. Esitutkinnan aikana poliisi takavarikoi runsaan kilon amfetamiinia sekä pieniä määriä MDMA:ta, lakkaa ja marihuanaa.

Pääepäillylle haussa yli 5 vuotta vankeutta

Syyttäjä vaatii jutun pääepäillylle törkeästä huumausainerikoksesta vähintään viiden vuoden ja viiden kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta. Epäilty rikos on tapahtunut tammikuun ja juhannuksen välisenä aikana pääosin Valkeakoskella.

Syyttäjän mukaan pääepäilty oli pitänyt hallussaan sekä myynyt tai muuten levittänyt amfetamiinia ja Subutex-tabletteja. Haastehakemuksessa sanotaan, että mies oli pitänyt hallussaan yli kolmea kiloa amfetamiinia, josta hän oli myynyt pienemmissä erissä yhteensä kaksi kiloa.

Mies hankki syyttäjän mukaan amfetamiinia Kristiinankaupungista, Lempäälästä ja Kouvolasta. Lisäksi mies piti hallussaan ja myi 150 Subutex-tablettia, jotka hän oli hankkinut kahdelta tuntemattomaksi jääneeltä henkilöltä, haastehakemuksessa sanotaan.

Useille vaaditaan ehdotonta vankeutta

Syyttäjän mukaan pääepäilty on tunnustanut teot esitutkinnan aikana. Kirjallisina todisteina jutussa on muun muassa tietoja miehen käyttämän ajoneuvon teknisestä seurannasta sekä televalvontatietoja.

Syyttäjä vaatii myös, että pääepäilty tuomitaan menettämään valtiolle rikoshyötynä 44 500 euroa sekä rikoksentekovälineenä käytetyn ajoneuvon. Mies on ollut tutkintavankeudessa juhannuksesta lähtien.

Pääepäillyn ohella myös viidelle muulle syytetylle vaaditaan ehdotonta vankeusrangaistusta. Heitä syytetään muun muassa törkeistä huumausainerikoksista. Käräjäoikeus antaa tuomion syyskuun puolivälissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja