Mainos

Valkea joulu vielä epävarma: "Ei olisi ensimmäinen kerta, kun joulun ihme tapahtuisi"

Viikonlopun sää vaikuttaa lupaavalta osin Etelä-Suomeen sataneelle ohuelle lumipeitteelle. Tietoa joulun säästä joudutaan kuitenkin vielä hetki jännittämään.

– Hyvä uutinen on se, että vuorokauden keskilämpötila on viikonlopun ajan pakkasen puolella, eikä vettä sada, meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo.

Tulevana viikonloppuna on melko poutaista koko maassa. Lauantaina ja sunnuntaina on pilvistä, lämpötila on lähellä nollaa maan etelä- ja keskiosassa, pohjoisessa on kylmempää. Etelä-Suomessa satanut ohut lumipeite voi hyvinkin säilyä viikonlopun yli.

Maanantaina sää on hyvin viikonlopun kaltainen, mutta tällä hetkellä käänne lauhempaan suuntaan vaikuttaisi tapahtuvan tiistaina, jolloin vettä voi sataa aivan Etelä-Lappia myöten.

– Tiistaina voi olla plusasteita koko maassa, Rintaniemi sanoo.

”Joulun ihme voi tapahtua”

Vaikka joulun sää näyttää vielä ennusteiden valossa epävarmalta, toiveikkaita merkkejä valkeasta joulusta on kuitenkin nähtävillä.

– Tämänhetkisten ennusteiden mukaan näyttäisi siltä, että joulua kohden pakastuisi ja jouluviikonloppuna lumisateen mahdollisuus kasvaisi. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun joulun ihme tapahtuisi ja lumi sataisi jouluaattona, Rintaniemi kertoo.

Joulun säätiedoista tiedetään varmemmin  ensi sunnuntaina.

Pekka Pouta voi silloin kertoa, tapahtuuko joulun ihme, Rintaniemi hymyilee.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.