Mainos

Valjakkala livahti poliisin käsistä jo kerran – pakeni katon kautta

MTV Uutiset kertoi aiemmin tänään, että Nikita Bergenström (entinen Juha Valjakkala) saatiin kiinni eilen illalla. Kiinniotto oli kuitenkin lähellä jo lauantaina, mutta silloin Bergenströmin onnistui paeta ullakon kautta Helsingin yöhön.

Poliisipartio sai havainnon Bergenströmistä ensimmäisen kerran lauantaina, kun se etsi häntä Hämeentiellä sijaitsevasta kerrostaloasunnosta noin varttia vaille kahdeksan lauantai-iltana.

Bergenström onnistui kuitenkin pakenemaan asunnosta palotikkaita pitkin katolle. Katolla hän rikkoi kattoikkunan, josta hän livahti sisälle talon ullakolle. Jatkaessaan sieltä eteenpän, hän rikkoi myös yhden ullakkovaraston ovista.

– Näiden johdosta häntä epäillään nyt lievästä vahingonteosta. Vahinkojen suuruus selviää myöhemmin tutkinnasta, kertoo rikoskomisario Markku Lylykangas Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Bergenströmin pako jäi lyhyeksi, sillä poliisipartio havaitsi tämän saman talon rappukäytävän edustalla sunnuntai-iltana puoli yhdentoista aikaan. Partion havaittuaan Bergenstörm yritti jälleen paeta ullakolle, josta poliisi otti hänet kiinni. Kiinniotto sujui rauhallisesti.

Poliisille on Lylykankaan mukaan jäänyt käsitys, että Bergenström on majaillut karkumatkansa aikana joko kerrostaloasunnossa tai sen ullakolla. Valjakkala oli karkumatkalla kuukauden.

– Tarkkaa tietoa asiasta ei kuitenkaan ole, hän kertoo.

Bergenström jätti palaamatta vankilaan 18. marraskuuta ja oli karussa siitä lähtien. Hänestä oli pakomatkan aikana saatu kuitenkin useita havaintoja.

Poliisi kiittää yleisöä saamistaan vihjeistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.