Mainos

Valitse katsastuspaikka huolella - säästät kymmeniä euroja

Auton katsastuspaikka kannattaa valita huolella. Eri paikkakuntien välillä on suuria eroja, mutta myös saman kaupungin sisällä hinnoissa on jopa kymmenien eurojen ero.

Katsastushinnat.fi -nettipalvelun mukaan halvimmat katsastushinnat ovat Heinolassa, Kangasniemellä ja Joensuussa. Heinolan A-katsastuksessa saa katsastettua auton 39 eurolla. Asiakkaan näkökulmasta kilpailu tuntuu toimivan parhaiten Joensuussa, sillä peräti viisi paikkakunnan katsastuspaikoista mahtuu Suomen kymmenen halvimman joukkoon.

Halvimmat katsastuspaikat

Hinta/€

Kalleimmat katsastuspaikat

Hinta/€

A-Katsastus Heinola

39

A-Katsastus Muonio

114

Kangasniemen sivutoimipiste Etelä-Savon Katsastus

39

A-Katsastus Ranua

114

Q Katsastus Joensuu

42

A-Katsastus Ivalo

114

Kovalainen Joensuu

46

A-Katsastus Kittilä

114

A-Katsastus Pamilonkatu Joensuu

50

A-Katsastus Kolari

112

A-Katsastus Voimatie Joensuu

50

A-Katsastus Kemiö

111

K1-Katsastajat Heinola

50

A-Katsastus Loviisa

109

Iin Katsastus Oy

50

A-Katsastus Kuhmo

109

A-Katsastus Mänttä

51

A-Katsastus Sotkamo

109

K1-Katsastajat Joensuu

52

A-Katsastus Kemijärvi

109

Kalleimmat katsastuspaikat löytyvät odotetusti pieniltä ja syrjäisiltä paikkakunnilta, joissa kilpailua on vähän tai ei lainkaan. Kalleimpia paikkakuntia ovat Muonio, Ivalo, Kittilä, Kolari ja Kemiö. Kalleimmat yksittäiset katsastuspaikat ovat Muonion, Ranuan, Ivalon ja Kittilän A-katsastukset, joissa katsastuksesta saa pulittaa 114 euroa.

Hyvä esimerkki paikkakuntakohtaisista hintaeroista on Rovaniemi, jossa halvin katsastushinta on 59 euroa ja kallein 109 euroa. Helsingissä hintahaitari on 64-99 euroa.

Katsastushinnat.fin hintavertailuissa on huomioitu bensiinikäyttöisen henkilöauton drive-in-katsastuksen, OBD-mittauksen ja pakokaasumittauksen yhteishinta.

Monissa katsastuspaikoissa netissä tehty katsastusajan varaus laskee hintaa parilla kympillä. Esimerkiksi kalleimpien katsastuspaikkojen kärkisijoilla komeilevissa Ivalon ja Kolarin A-katsastuksessa hinta laskee tuolloin 28 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.