Valioliigan ylivallalle saatiin vedenpitävä todiste – jättitutkimus paljasti sarjan suursuosion

Englannin Valioliiga on monilla mittareilla maailman suurin jalkapallosarja. Valioliiga nousi ykköseksi, kun tutkimusyhtiö Populus selvitti, mikä Britannian tunnetuista brändeistä ja tuotemerkeistä herättää eniten myönteisiä mielikuvia.

Haastattelututkimus oli laaja, sillä siinä oli mukana yli 20 000 ihmistä yhteensä 20 maasta.

Talouslehti Forbes arvioi jopa kuuden Valioliigan seuran olevan maailman kymmenen arvokkaimman jalkapalloseuran joukossa. Kyseiset seurat ovat Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool ja Tottenham.

Pelkästään Manchester Unitedin arvoksi Forbes ilmoitti yli 3,8 miljardia dollaria eli yli 3,4 miljardia euroa.

Uutistoimisto AP laski viime vuoden loppupuolella, että Valioliigassa oli tuolloin 262 ulkomaalaisjalkapalloilijaa, jotka eivät täyttäneet niin kutsuttua homegrown-sääntöä. Kyseisen säännön täyttävät jalkapalloilijat, jotka ovat pelanneet vähintään kolme vuotta englantilaisseurassa ennen 21 ikävuoden täyttämistä.

Valioliigan mukaan sen pelejä katsotaan 188 maassa. Viime kauden livelähetysten yhteenlasketut tv-katsojaluvut olivat 1,35 miljardia ja kaikkien lähetysten 3,2 miljardia.

Suomalaispelaajia Valioliigassa on yksi, Norwichin Teemu Pukki. Liverpool johtaa sarjaa, kun takana on yhdeksän kierrosta.

Lue myös:

    Uusimmat