Supertähdeltä suurenmoinen ele Ukrainan hyväksi – repi viiden miljoonan euron arvoisen sopimuksen kappaleiksi

Bayern Münchenin tähtihyökkääjä Robert Lewandowski on purkanut sopimuksensa kiinalaisen teknologiayhtiö Huawein kanssa.

Lewandowski on tehnyt Huawein kanssa yhteistyötä seitsemän vuotta, mutta viimeaikaiset tapahtumat saivat puolalaisen tekemään äkillisen päätöksen ja lopettamaan yhteistyön välittömästi.

Kiinalaisella uutissivustolla kerrottiin, että Huawei on auttanut venäläisiä hakkereita sodassa Ukrainaa vastaan. Uutinen poistettiin myöhemmin, mutta Lewandowski ehti tehdä päätöksensä tietojen pohjalta.

Huawei kiistää, että se olisi tukenut venäläishakkereita.

Joka tapauksessa Lewandowskin ja Huawein välinen sopimus on purettu. Puolalaistoimittaja Stefan Bienkowskin mukaan Lewandowski on irtisanonut sopimuksen, vaikka häneltä jää saamatta noin viisi miljoonaa euroa sopimuksen purun takia.

Puolalaishyökkääjä on asettunut meneillään olevassa konfliktissa selkeästi tukemaan Ukrainaa. Puola oli yksi ensimmäisistä maajoukkueista, joka ilmoitti, ettei aio pelata Venäjää vastaan kansainvälisessä jalkapallossa.

– Venäläiset jalkapallopelaajat ja kannattajat eivät ole vastuussa tästä (hyökkäyksestä), mutta emme voi teeskennellä, että mitään ei ole tapahtunut. Kaikki urheilun kauneus on vastakohta sille, mitä sota tuo mukanaan. Kaikkien vapautta ja rauhaa arvostavien ihmisten on nyt aika osoittaa solidaarisuutta Ukrainan uhreja kohtaan, Lewandowski kirjoitti Twitterissä Venäjän hyökkäyksen alkuvaiheessa.

Lewandowski ja hänen joukkueensa Bayern München kohtaa tänään Mestarien liigassa Salzburgin. Kaksikon ensimmäinen osaottelu päättyi lukemiin 1–1, ja tänään ratkaistaan, kumpi joukkueista etenee turnauksen puolivälieriin.

Djokovic tarjoaa apua

Myös tennistähti Novak Djokovic on osoittanut tukensa Ukrainalle.

Ukrainalainen tennispelaaja Serhij Stahovskijn julkaisi hänen ja Djokovicin välisen viestiketjun Instagramissa.

– Staho, mitä kuuluu? Oletko kentällä? Olet ajatuksissani, toivottavasti asiat rauhoittuvat pian, Djokovic kirjoittaa.

– Voisitko kerto, mikä olisi paras tapa auttaa, rahallinen apu tai mikä muu keino tahansa, Djokovic jatkaa.

Stahovskij kiittää Djokovicia viestissä ja myöhemmin julkisesti julkaisussaan.

– Kiitos tuesta. Ukraina on kiitollinen, Stahovskij kirjoittaa.

Korjaus 8.3.2022 klo 8.59. Lisätty, että alkuperäisuutinen Huawein venäläishakkerien tukemisesta on poistettu kiinalaissivustolta. Lisätty myös, että Huawei kiistää tukeneensa venäläishakkereita.

Lue myös:

    Uusimmat