Ukrainalaispelaaja joutui vaikeuksiin nimensä vuoksi – "Kaikki Putinit eivät ole vihollisia"

Puolalaisessa alasarjajoukkueessa Unia Tarnowissa pelaava ukrainalaisjalkapalloilija Viktor Putin on viime aikoina joutunut hankaluuksiin nimensä vuoksi. Putin kertoo sukunimensä aiemmin aiheuttaneen lähinnä naureskelua, mutta Venäjän hyökättyä Ukrainaan 24. helmikuuta sävy on muuttunut.

Putin, 27, kertoi puolalaismedialle kohtaavansa jopa huutelua ja vihaa, koska on Venäjän presidentin Vladimir Putinin sukunimikaima.

– Osa ihmisistä käyttäytyy aggressiivisesti. Toisaalta ymmärrän heitä, koska en minäkään mielelläni kuule tuota nimeä. Toivoisin ihmisten kuitenkin ymmärtävän, ettei sukunimi ole minun syytäni. Onneksi monet ymmärtävät tämän, Putin kertoi virolaisen Postimees-lehden mukaan.

Puolan neljännen sarjatason otteluissa Putinin nimi on antanut vastustajajoukkueen kannattajille aihetta pilkkaan. Keskikenttäpelaaja kertoo fanien alkaneen huudella hänelle törkeyksiä havaittuaan yhteyden Venäjän presidenttiin.


– Ymmärrän heitä, mutta yritän vain olla välittämättä. Huutaisin itsekin luultavasti samoja asioita, koska tämä ei ole hyvä sukunimi tällä hetkellä, keskikenttäpelaaja sanoi.

Oman joukkueen kannattajat ovat osoittaneet Putinille tukeaan otteluisa. Kannattajien peleissä pitämä katsomolakana kertoo suhtautumisesta.

– Jokainen Putin ei automaattisesti ole vihollinen. Viktor, olemme kanssasi, lakanassa luki.


Tarnow sijaitsee vain noin 100 kilometrin päässä Ukrainan rajasta, ja Putin käykin vapaa-ajallaan kotimaassaan auttamassa.

– Putin on tehnyt niin paljon pahaa, että yritän tehdä hyvää "tasapainottaakseni" nimeä, joten yritän auttaa ihmisiä, Putin sanoo.

Viktor Putin saa siis kuulla herjaamista sukunimensä vuoksi, mutta tilanne on hankalampi hänen isälleen, Vladimir Putinille.

– Hänellä on vielä enemmän tarinoita kerrottavanaan. Häneltä kysytään usein, miksei hän vaihda nimeään.

Viktor Putin ei ole kuitenkaan suunnitellut nimensä vaihtamista. Toisin toimi latvialainen entinen kelkkailija Kristens Putins, joka vaihtoi nimensä huhtikuussa. Entinen Putins kulkee nyt nimellä Kristens Rode.

Lue myös:

    Uusimmat