Valioliigan pelaaja kertoi homoudestaan avoimessa kirjeessä, joukkue ei tiedä vielä totuutta – "Jokin tekee siitä mahdotonta"

Eräs Valioliigassa pelaava pelaaja on kertonut homoudestaan medialle osoitetussa avoimessa kirjeessä. Kyseinen pelaaja ei koe olevansa vielä valmis astumaan kaapista ulos avoimesti.

Homous on urheilussa tabu vielä tänäkin päivänä, vaikka hiljalleen yhä useampi urheilija on uskaltanut kertoa seksuaalisesta suuntautumisestaan avoimesti. Kynnys kaapista ulos astumiseen on kuitenkin vielä korkea.

Esimerkiksi jalkapallossa Englannin ammattilaissarjoissa ei pelaa yhtään avoimesti homoudestaan kertonutta jalkapalloilijaa. Eräs Valioliigan pelaaja on kuitenkin nyt kertonut homoudestaan avoimessa kirjeessä, mutta ei vielä uskalla paljastaa henkilöllisyyttään.

– Olen homo. Jopa sen kirjoittaminen tähän kirjeeseen on suuri askel minulle. Vain perheenjäseneni ja valittu määrä ystäviä ovat tietoisia seksuaalisuudestani. En tunne olevani valmis jakamaan sitä joukkueelleni ja valmentajalleni, pelaaja kertoo The Sunin julkaisemassa kirjeessä.

Vaikka joukkuetoverit viettävät joka vuosi paljon aikaa keskenään, ei kyseinen pelaaja ole vielä uskaltanut paljastaa todellista seksuaalista suuntautumistaan joukkuekavereilleen.

– Se on vaikeaa. Vietän suuren osan elämästäni näiden jätkien kanssa. Kun astumme kentälle, olemme joukkue. Silti jokin sisälläni tekee siitä mahdotonta, että voisin kertoa heille avoimesti tunteistani. Toivon suuresti, että jonain päivänä pystyn siihen, hän kirjoittaa.

Totuuden piilottaminen on tehnyt Valioliiga-pelaajan elämästä haastavaa. Piilottelu ja salailu on vaikuttanut pelaajaan myös henkisesti.

– Miltä tuntuu elää näin? Se voi olla todellinen painajainen. Se vaikuttaa mielenterveyteeni enemmän ja enemmän. Tunnen olevani loukussa ja pelko totuuden paljastamisesta vain pahentaa asioita, kirjeessä todetaan.

Englannin ammattilaissarjoissa ei The Sunin mukaan pelaa yhtään avoimesti homoudestaan kertonutta pelaajaa. Kirjeen kirjoittanut pelaaja ei koe jalkapallomaailman olevan vielä valmis uutiseen.

– Totuus on, etten usko jalkapallon olevan valmis siihen, että pelaaja tulee ulos kaapista. Lajin on tehtävä radikaaleja muutoksia, jotta voisin ottaa sen askeleen, hän pohtii.

Lue Valioliigassa pelaavan pelaajan avoin kirje tästä.

Lue myös:

    Uusimmat