Valio sulkemassa Helsingin ja Turun tehtaat

Muutosneuvottelujen piirissä on yhteensä 92 henkeä.

Valio aloittaa muutosneuvottelut yhtiön Helsingin ja Turun tehtaiden sulkemiseksi. Tehtaiden tuotanto siirrettäisiin suunnitelmien mukaan Riihimäelle. Muutosneuvottelujen piirissä on yhteensä 92 henkeä.

Valion Pitäjänmäen mehutehtaalla Helsingissä valmistetaan mehuja, marjakeittoja ja glögiä. Turun tehtaalla valmistetaan kasvipohjaisia ruoanlaitto- ja välipalatuotteita.

Helsingissä neuvotteluiden piirissä on 66 henkilöä ja Turussa 26 henkilöä eli tehtaiden koko henkilöstö. Tehtaiden mahdollinen sulkeminen tapahtuisi tämän hetken suunnitelman mukaan aikaisintaan vuoden 2026 alkupuolella.

Muutosneuvottelujen perusteina ovat tuotannolliset ja taloudelliset sekä toiminnan uudelleenjärjestelystä johtuvat syyt.

Yhtiön mukaan Riihimäen moderni tuotantoinfrastruktuuri ja kasvipohjaisten tuotteiden valmistusosaaminen loisivat uusia mahdollisuuksia siirtyvän tuotteiston kehittämiseen.

– Tuotannon suunnitellulla siirrolla tavoittelemme tuotannon tehokkuuden ja kannattavuuden parantamista. Riihimäen tehtaalla on modernin tuotantokoneiston lisäksi otettu erinomaisesti huomioon esimerkiksi ympäristöystävällisyys sekä energia- ja vesitehokkuus, Valion tuotannosta ja logistiikasta vastaava johtaja Juha Penttilä sanoo tiedotteessa.

Valio työllistää yhteensä noin 4  300 henkilöä, joista 3  700 työskentelee Suomessa. Riihimäen toimipaikalla työskentelee noin 430 henkilöä.

Lue myös:

    Uusimmat