Mainos

Välimereltä pelastettu 6 000 ihmistä kahdessa päivässä – Eurooppaan pyrkivien määrä kasvussa

Välimerellä Italian rannikkovartiosto yhteistyökumppaneineen on pelastanut 6000 Eurooppaan pyrkinyttä ihmistä kahden viimeksi kuluneen vuorokauden aikana.

Eilen lauantaina noin 3 000 ihmistä pelastettiin mereltä rannikkovartioston, laivaston, Euroopan raja- ja merivartioviraston Frontexin ja kansalaisjärjestöjen aluksiin. Perjantaina 3 000 ihmistä pelastettiin kumiveneistä ja liki merikelvottomista lautoista, jotka olivat lähteneet matkaan Libyasta.

Libyan rannikkovartiosto kertoi uutistoimisto AFP:lle pelastaneensa mereltä Tripolin edustalta noin 170 Eurooppaan pyrkijää perjantaina. Libyan rannikkovartioston mukaan sillä ei ollut resursseja pelastaa enempää merelle lähteneitä.

Italia ja Libya ovat pyrkineet tiivistämään yhteistyötään vähentääkseen hengenvaaralliselle merimatkalle paremman elämän toivossa lähtevien määrää. Italia lupasi helmikuussa lähettää Libyalle teknistä tukea ja henkilöstöä tukemaan maan viranomaisia. Italian mukaan kaksi pikavenettä on toimitettu Libyalle viime kuussa ja kesäkuun loppuun mennessä lähetetään kahdeksan lisää.

Viime vuonna Välimerellä arvioidaan kuolleen yli 4 500 Eurooppaan pyrkinyttä. Kuluvana vuonna ainakin tuhat ihmistä on hukkunut Välimereen.

Libyasta Italiaan Välimeren yli on saapunut tänä vuonna noin 37000 ihmistä. Määrä on kasvanut noin 30 prosenttia vuodentakaisesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.