Mainos

Välienselvittelyt kylvävät pelkoa Malmössa – sotavälineitä käytetään asuinalueilla

Ampumisia, pommeja ja kranaatteja. Rikollisjengien välienselvittelyt ovat kiihtyneet kuluneen puolen vuoden aikana Ruotsin Malmössä.   

Kesäkuun alussa asuintaloja kohti heitettiin kaksi käsikranaattia, jotka eivät räjähtäneet. Kuukautta myöhemmin asuinalueelle tehtiin jälleen uusi kranaatti-isku. Tällä kertaa kranaatti räjähti, mutta tapahtumasta selvittiin ilman vahingoittumisia.  

Paikallinen poliisi on huolissaan siitä, että rikolliset käyttävät entistä enemmän oikeita sotavälineitä tavallisen kansan keskuudessa.   

– Erityisesti huolestuttaa se, että nämä aseet todellakin näyttävät olevan helposti saatavilla, kertoo Patrik Johansson Malmön poliisista.  

Poliisi on asettanut työryhmän tutkimaan viime vuoden jouluaattona Victoria Parkin asuinalueella Rosengårdissa sattunutta pommi-iskua. Johansson työskentelee ryhmän johtajana.  
Tuoreet tapahtumat ovat jatkoa jo pitkään Malmötä riivanneille levottomuuksille.   

Poliisin mukaan levottomuuksien takana on melko pieni, noin 30 rikollisen joukko. Osa tapauksista liittyy suoraan toisiinsa, poliisista kerrotaan.  

Kyseessä ei kuitenkaan ole yksittäinen jengi, vaan pikemminkin useampia eri ryhmittymiä, joiden jäsenet tuntevat toisensa.  
Poliisin mukaan rikollisia yhdistää käytettyjen menetelmien lisäksi myös se, että iskuja tehdään välittämättä siitä, joutuuko tapahtumissa vaaraan myös sivullisia.

Julkisilla paikoilla ampumiset yleistyneet

Rikollisjengit ovat aiempaa raskaammin aseistettuja, kertoo Ruotsin rikoksentorjuntaneuvoston Brån päällikkö Daniel Vesterhav.  

Vesterhavin mukaan esimerkiksi julkisilla paikoilla sattuneet ampumiset ovat yleistyneet 10-15 vuoden aikana.  

Välienselvittelyn syynä voi olla melkein mikä tahansa, Vesterhav kertoo. Väkivaltaisuuksien takana on hänen mukaansa joukko yksilöitä, jotka kostavat herkästi oman kunniansa loukkaamisen.  

– Kyse voi olla huumeveloista tai mönkään menneestä autokaupasta tai siitä, että joku on jutellut toisen tyttöystävän kanssa liian kauan, Vesterhav sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja