Valentino Rossin velipuoli dominoi Moto2-kisaa

Italian Luca Marini ajoi paalupaikalta voittoon ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Moto2-luokan Katalonian osakilpailussa sunnuntaina Barcelonassa.

Kuuluisan velipuolensa Valentino Rossin VR46-tallissa ajava Marini piti kärkipaikkaa hallussaan lähestulkoon läpi koko kisan. Loppukierroksilla italialaiselle pientä uhkaa aiheuttanut britti Sam Lowes teki päätöskierroksilla pienen virheen ja jäi lopulta lähes sekunnin päähän Marinista.

Marini vankisti voitollaan johtoaan MM-sarjassa. Toisena taulukossa oleva maanmies Enea Bastianini on jäänyt jo 20 pisteen päähän. Bastianini sijoittui sunnuntaina kuudenneksi.

Suomalaisen Aki Ajon tallin menestys jäi Kataloniassa vaatimattomaksi: Japanin Tetsuta Nagashima saalisti neljä pistettä 12. sijallaan ja koronakaranteenista vapautunut Jorge Martin joutui keskeyttämään kotikisansa teknisten ongelmien takia.

Moto2-kausi jatkuu kahden viikon päästä Ranskan Le Mansissa.