Mainos

Valencia astiat 1961 Ulla Procopé

Ulla Procopén vuonna 1961 suunnitteleman Valencia astiaston koboltinsiniset kuviot ovat käsinmaalatut. Jokainen pehmeä ympyrä on posliinimaalarin siveltimestä eikä suinkaan painokuvasta astiaan siirretty. Se on niin harvinaista, että sitä esiteltiin usein ja mielellään Suomeen saapuneille valtiovieraille.

Valencia astioiden pohjissa on aina kahdet nimikirjaimet, U.P. Ulla Procopén mukaan ja toiset, joista näkee kuka on maalannut kuviot. Valencia on aina ollut suosittu keräilykohde ja tältäkin pohjalta Valenciaa voi kerätä, jos haluaa lisää haastetta. Kaupasta Valenciaa ei enää saa, sillä valmistus lopetettiin vuonna 2002.

Valencia on muodoiltaan kotoinen mutta kuvioaihe on varmasti saanut vaikutteita välimeren maisemista ja sikäläisen keramiikan runsaista kuvioista. Perinteisestihän kotimaiset astiat ovat olleet, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, koristeiltaan vaatimattomia ja pohjoismaalaisen suuntauksen mukaan viileän pelkistettyjä. Valenciat ovat kauniita esineitä myös yksittäin katseen vangitsijoina.

Toimittaja: Hanna Sumari

Kuvauksen astiat Antiikkiliike Bisarri 09-611 252

(T.i.l.a. 25.1.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.