Mainos

Valaita saa ampua autosta – Hölmöjä lakeja maailmalta

Jenkkilän hullunkurisia lakeja putoilee usein huumoriviestien muodossa sähköpostiin. Oletko jo kuullut näistä laeista?

Voiko lailla kieltää hirven katselun lentokoneesta? Voi, ainakin Alaskassa, kertoo Elistmania.com. Internet on pullollaan maailmalta kerättyjä kummallisia lakeja. Vaikka monet ovat urbaania legendaa, osassa saattaa piillä totuuden siemen: Pariisissakin on edelleen voimassa säädös, joka kieltää naisia käyttämästä housuja.

Näpit irti naapurin lehmästä

Alabamassa on kiellettyä pitää kirkossa hauskoja tekoviiksiä. Myöskään dominopeliä ei saa pelata sunnuntaisin. Floridassa asiat ovat kuitenkin vielä huonommin: siellä naimaton nainen ei saa hypätä laskuvarjolla kyseisenä päivänä.

Mikäli laskuvarjoilun sijaan haluaa liikkua Floridassa skeittilaudalla, laki kehottaa hankkimaan asianmukaisen luvan. Elefantin kuitenkin saa sitoa parkkimittariin; tosin parkkeerauksesta täytyy maksaa samalla tavalla kuin autosta.

Kuva: Shutterstock

Kalifornia takaa kansalaisille auringonpaistetta lain voimin, kertoo lawguru.com. Metsästysoikeudet tosin ovat hieman niin ja näin, sillä lain mukaan riistaa ei saa ampua liikkuvasta autosta. Poikkeuksena ovat valaat, joita saa lahdata liikkuvasta ajoneuvosta.

Kansasissa on kielletty kaniinien ampuminen veneestä. Ohio suojelee eläimiä omalla tavallaan: kalan juottaminen humalaan on laitonta, eikä sunnuntaisin saa valastaa. Texasissa puhvelia ei saa ampua hotellihuoneen ikkunasta, eikä toisen omistamaa lehmää ole laillista lypsää.

Apua, inkkareita!

Sekä Montanassa että Etelä-Dakotassa on laillista avata tuli tietynkokoista intiaanijoukkoa kohti. New Yorkissa katolta hyppäävää henkilöä rankaistaan kuolemalla.

Teksasissa rikollisilta vaaditaan kunnioitusta uhrejaan kohtaan: rikollisen tulee antaa uhrille tiedote rikoksen luonteesta 24 tuntia ennen sen tapahtumista. Tiedon voi antaa kirjallisena tai suullisena, joten se ei liene liikaa vaadittu. Louisianassa rikollisia suitsitaan enemmän: on lainvastaista ensin ryöstää pankki, ja ampua sitten pankkivirkailijaa vesipistoolilla.

Ei maitoa viinakauppaan

Indianana alkoholiliikkeillä lienee ollut kummallisia ongelmia, sillä sekä maidon että kylmän limun myyminen kyseisistä liikkeistä on kielletty. Delawaressa alkoholin tarjoileminen klubilla on kielletty, mikäli siellä tanssitaan samaan aikaan.

Teksas on kieltänyt koko Encyclopedia Britannica -tietokirjan, koska se sisältää ohjeet oluen valmistamiseen. Arizonassa on sen sijaan kielletty rankemmat aineet: kokaiinin väärentäminen on kielletty lailla.

Minnesotassa ei saa nukkua alasti: Floridassa suihkussa käymistä nakuna pidetään loukkaavana. Netissä pyörii myös huhu Liverpoolissa, Englannissa asetetusta laista, joka sallii myyjänaisten esiintyä yläosattomissa – tosin vain kaupoissa, jotka myyvät trooppisia kaloja. Tarua vai totta? Kuka tietää – Australiassa laitonta on kuljeskella kaduilla kasvot kenkälankilla mustattuna, mustiin vaatteisiin ja huopakenkiin pukeutuneena, sillä nämä merkit kertovat sinun olevan kissavaras.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähteet: Elistmania.com, Buzzle.com, Lawguru.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.