Väkivalta leimahti jalkapallopelin yhteydessä meksikolaisvankilassa – kuusitoista kuoli järkyttävässä joukkotappelussa

Kuusitoista vankia on kuollut ja viisi loukkaantunut poikkeuksellisen vakavassa vankilatappelussa Pohjois-Meksikossa, kertovat maan viranomaiset. Lehtitietojen mukaan väkivaltaisuudet leimahtivat jalkapallo-ottelun yhteydessä.

Raju joukkotappelu tapahtui Zacatecasin osavaltiossa sijaitsevassa Cieneguillasin kaupungissa. Osavaltion turvallisuusviranomaiset kertovat, että osa uhreista oli saanut vammoja ampuma-aseista, osa teräaseista.

Yksi vanki on pidätetty aseen hallussapidon takia, ja kolme muuta asetta on löytynyt vankilasta. Vankila aiotaan tutkia vielä tarkemmin aselöytöjen takia.

Kartellivangit hyökkäsivät kilpailijoidensa kimppuun

Paikallisten lehtitietojen mukaan väkivalta olisi saanut akunsa jalkapallopelin yhteydessä.

Meksikolainen tv-kanava Imagen Televisión kertoo joidenkin vankien omaisten todistaneen tilannetta. Heidän mukaansa kyseessä olisi ollut kilpailevien huumejengien välinen yhteenotto, jossa Sinaloan kartellin jäsenet hyökkäsivät Golfos-kartellin jäsenten kimppuun aseiden kanssa.

Maan viranomaiset eivät ole vahvistaneet tappelun syytä. Heidän mukaansa tilanne on nyt palannut vankilan vartijoiden hallintaan.

– Odotamme tutkinnan tuloksia päättääksemme, tulemmeko erottamaan henkilökuntaa. Tämä koskee vankilan johtajaa, ylempää johtoa ja päälliköitä, sanoi osavaltion turvallisuusministeri Ismael Camberos lehdistölle.

Viiden kartellin jäseniä samassa vankilassa

Cieneguillasin vankilassa kärsii tuomioitaan jäseniä viidestä suuresta rikollisorganisaatiosta. Vangeista 120 on nyt sijoitettu uudelleen lisälevottomuuksien estämiseksi.

Väkivaltaongelma on piinannut jo pitkään meksikolaisvankiloita. Vuonna 2017 kuoli 28 vankia kahakassa Acapulcon kaupungissa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja