Mainos

Väistyvä Kiviniemi: Keskustalla ei varaa vaihtorikkoon

Mari Kiviniemi on pitänyt jäähyväispuheensa Keskustan puheenjohtajana Rovaniemen puoluekokouksessa. Kiviniemi uskoo, että tänään valittava puoluejohto voi aloittaa työnsä puhtaammalta pöydältä.

– Olemme siivonneet puoluetta kohujen jäljiltä ja tehneet pohjatyötä, jotta uusi nousu voisi rakentua kestävälle perustalle.

Kiviniemi vetosi puolueväkeen, että uusi puoluejohto saa kaikkien vankkumattoman tuen.

– Yhteinen viestikapulamme ei saa tippua missään vaiheessa politiikan kilpajuoksua. Keskustalla ei ole varaa vaihtorikkoon.

Islanti-hanke läpivalaistava

Keskustan väistyvä puheenjohtaja Mari Kiviniemi vaatii hallitukselta perusteellista selvitystä osallistumisesta Islannin ilmavalvontaan.

Kiviniemi sanoi puoluekokouksessa, että hallituksen on selvitettävä avoimesti oikeudelliset kysymykset ja päätöksen taustalla olevat tekijät. Tietoa on hänestä saatava myös voimankäyttösäännöistä ja siitä, mihin Suomi sitoutuisi. Sen jälkeen on kaikkien eduskuntapuolueiden aika ottaa kantaa asiaan.

Kritiikkiä eurokriisin hoidolle

Kiviniemi vaatii hallitusta kertomaan tulevina kuukausina entistäkin tarkemmin, mihin Suomi sitoutuu eurokriisin hoidossa.

– Suomen riskit euroalueen kriisissä ovat kasvaneet. Suomi on liukunut ajopuuna yhä syvempään taloudelliseen yhteisvastuuseen.

Kiviniemen mukaan Keskusta vastustaa yhteisvastuun ja riskien jatkuvaa kasvattamista sekä liittovaltiokehitystä.

– Suurten maiden, kuten Espanjan ja Italian, auttamiseen eivät perusteet enää riitä.

Keskustan puoluekokouksen äänestystuloksen etenemistä voi seurata suorana nettilähetyksenä MTV3 Uutisten nettisivuilta kello 17.00 alkaen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.