Keski-Suomessa varaudutaan pahenevaan koronakevääseen – kylmäkontit tuotiin sairaalapihalle: "Vainajien määrä saattaa kasvaa huomattavasti"

Helsingissä koronasairaalan pihalle ilmestyi kylmäkontteja – tarkoitettu vainajien säilyttämiseen 1:37
Helsingissä Laakson sairaalan pihalle tuotiin kylmäkontteja aiemmin huhtikuussa

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on tilannut kaksi kylmäsäilytyskonttia vainajien säilytystä varten Jyväskylään sairaala-alueelle.

Ratkaisulla sairaanhoitopiiri varautuu vainajien säilytystilojen riittävyyteen ja hautaustoiminnan vaikeutumiseen koronavirustilanteen edetessä.

Keski-Suomen keskussairaalan kylmäsäilytyspaikkojen käyttöaste on ollut paikoin korkea normaalioloissakin, sairaanhoitopiirin tiedotteessa kerrotaan. 

– Jos pandemiatilanne etenee, vainajien määrä saattaa kasvaa huomattavasti. Maakunnan alueella on kyllä säilytystiloja, mutta tässä tilanteessa vainajien siirtelyä on minimoitava. Hankkimalla kylmäsäilytyskontteja paikkoja saadaan lisättyä turvallisesti kohtuullisessa ajassa, toteaa KSSHP:n arviointiylihoitaja Jaana Peltokoski tiedotteessa.

Kappelin lähistölle

Sairaanhoitopiiri kertoo pohtineensa erilaisia vaihtoehtoja, joista kylmäkontit valikoituivat parhaaksi ratkaisuksi. Kontit saatiin toimitettua paikalle kohtuullisen nopeasti. 

Kontit sijoitetaan Keski-Suomen keskussairaalan alueelle lähelle kappelia.

 – Olemme pyrkineet miettimään koko prosessia ja huomioimaan niin vainajan käsittelyn, säilytyksen, näytön omaisille sekä siirron. Tavoitteena on ollut varautua pandemiaan ja ennakoida tilannetta lisäämällä säilytyspaikkoja sekä huomioida turvallisuus ja vainajien kunnioitus, Peltokoski kertoo.


Lue myös:

    Uusimmat