Vain Norjassa! MM-viestivalinnoissa "brutaali" päätös – tämä sai myös Suomen nelikon hämilleen

5:11
Suomen viestinaiset löivät torstaina mahtavat alkutahdit miehille nappaamalla upeasti MM-pronssia.

Simen Hegstad Krüger sai kokea karvaasti Norjan maastohiihdon armottoman tason Oberstdorfin MM-viestivalintojen yhteydessä. 

Krüger on saavuttanut Oberstdorfin MM-laduilta kaksi henkilökohtaista hopeamitalia, yhdistelmähiihdosta sekä 15 kilometrin vapaalta. 

Hänelle ei silti ole tilaa Norjan miesten viestijoukkueessa.

– Voin sanoa, että on brutaalia jäädä ilman viestipaikkaa, vaikka olen voittanut kaksi henkilökohtaista mitalia kahdelta normaalimatkalta, Krüger kommentoi NRK:lle

– Olen totta kai pettynyt. Ansaitsisin paikan viestissä. Ja onhan meillä kaksi fantastista perinteisen hiihtäjää, jotka ovat esiintyvät loistavasti ennen kisoja, ja he pystyvät tekemään hyvää työtä. Tämä on hieman kimurantti juttu. 

Norjan viestiä vievät perjantaina Pål Golberg, Emil Iversen, Hans Christer Holund ja Johannes Hösflot Kläbo, joka on itseoikeutettu valinta ankkuriksi ilmiömäisen kirikykynsä ansiosta. 

Krüger sanoo, että valmentaja Eirik Myhr Nossum hoiti ilmoitusasian rehellisesti. 

– Osasin odottaa tätä päätöstä. Tiesin, että Hans Christer saa (kolmannen) osuuden maailmanmestarina, mutta toivoin, että kaksinkertaisille hopeamitalistille olisi tilaa. En tiedä, onko näin käydä aiemmin, vuoden 2018 olympialaisissa kaksi kultaa ja hopean saalistanut Krüger totesi.  

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Nossumille valinta oli selvä. 

– Simen on ehdottomasti kunnossa, hänellä on kaksi hopeamitalia ja rata sopii hänelle. Mutta sanoin ennen kisoja, ettei 15 kilometrin vapaan mestarilta voi ottaa 3. osuuden paikkaa pois. Hans Christer on mestari, joten hän hiihtää siinä, Nossum perusteli. 

Suomen joukkueessa kolmatta osuutta hiihtävä Perttu Hyvärinen hämmästeli Norjan tasoa MTV Urheilulle viestivalintojen jälkeen. 

– Mietittiin juuri tuossa poikien kanssa, että Norjalle tulisi melko kova kakkosjoukkuekin. Siinä voisi vaikka (ErikValnes aloittaa, (Sjur) Röthe olla kakkososuudella, (Harald Östberg) Amundsen kolmosella ja vaikka (Martin Johnsrud) Sundby ankkurina, Hyvärinen luetteli ja unohti edelleen päähän potkitun Krügerin nimen. 

– On kyllä vahva porukka. 

Hyvärisen mainitsemista nimistä Valnes on haalinut Oberstdorfista sprintin hopean sekä parisprintin kultamitalin ja Amundsen nappasi pronssia 15 kilometrin vapaalta. 

Kaikkiaan Norjan miehet ovat saalistaneet neljältä hiihtomatkalta 3+3+3 mitalia eli yhdeksän 12 mahdollisesta. 

Huippumaiden joukkueita miesten MM-viestiin:

Norja: Pål Golberg, Emil Iversen, Hans Christer Holund, Johannes Hösflot Kläbo

Venäjä: Aleksei Tshervotkin, Ivan Jakimushin, Artem Maltsev, Aleksandr Bolshunov

Suomi: Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen, Joni Mäki

Ruotsi: Johan Häggström, Oskar Svensson, Jens Burman, William Poromaa

Ranska: Hugo Lapalus, Maurice Manificat, Clement Parisse, Jules Lapierre

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä.

Juttuun korjattu Aleksandr Bolshunovin nimen oikea kirjoitusasu kello 20.51.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja